Agneta Sjödin: ”Jag har varit man i 90 procent av mina tidigare liv”

Agneta Sjödin har fått ett skönt lugn efter att hon gjort en inre, läkande resa. Hon har fått kontakt med urmodern inom sig, besked om att det är dags att vakna nu och göra allt det hon kommit till jorden för att utföra i denna tid. Agneta ser som sin livsuppgift att sprida sitt budskap i tal och i skrift. Berätta om hur viktigt det är att förlåta och att finna kärleken till sig själv. Och att få balans i sin feminina sida, då hon varit man i 90 procent av sina tidigare liv!

Text: Ehva Löpp
Foto: Frida Funemyr, Ehva Löpp

Vår folkkära programledare Agneta Sjödin har precis släppt sin tolfte bok, den andra boken av tre i serien Så in i själen. Den nya boken Våga välja nya vägar är en fristående fortsättning, utifrån podden om hennes egna tankar och andliga utveckling.

– Boken var så enkel att skriva, det gick smidigt och lätt. Det var som om universums krafter var med mig och inspirerade mig de där tidiga morgontimmarna, säger Agneta.

– De senaste åren har det känts så viktigt för mig att jobba med att sprida det jag känner som mitt högre syfte.

Vi sitter i hennes magiska lägenhet i Nacka Strand och skådar ut över hamninloppet med Djurgården som kuliss.

Det mörka håret har mjuka lockar och hennes ögon glittrar när hon berättar vad hon vill förmedla.
– Syftet med min inre resa var att bygga upp en egen inre trygghet. Det var mitt främsta mål. Det är fantastiskt hur mycket vi kan utvecklas själva, om vi bara bestämmer oss för det. Jag vårdar min inre trygghet ömt, likt en skatt jag funnit, säger hon.

Har funnit sig själv genom podden Så in i själen

Agneta lutar sig tillbaka i stolen och hennes lugn går närmast att beskriva som buddhistiskt. Den inre friden som vi kan få genom att befinna oss på rätt plats vid rätt tid, strålar om henne. Det går inte att ta miste på att hon har kommit till en helt ny fas i sitt liv. Hennes tillit till universum vibrerar i rummet. Och det är just det hon vill förmedla i den nya boken.

– Jag försöker känna av människors energier, och att betrakta. Känna in från hjärtat. Alla jag möter kan vara läromästare. Alla, från någon på gatan till en gäst i min podd. När jag blickar tillbaka på mitt liv känner jag en stor tacksamhet över de läromästare som korsat min väg, för de har hjälpt mig att utvecklas och bli den jag är idag. Jag ser det som att varje gäst i min podd är som en gratis kurs, och resan är ständigt pågående.

LÄS ÄVEN: Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande: "Jag har varit rädd för att berätta min historia"

Numera vågar Agneta vara mer privat och personlig i sin podd, vilket har blivit en positiv process i den privata utvecklingsresan.

– Genom podden har jag funnit en ny frihet att våga vara mig själv. Och jag älskar att vara jag! Jag tror att jag har väckt något till liv inom mig själv som kommer att växa och blomma ännu mer, säger hon.

Agneta ler och frågar om hon får bjuda på kaffe och choklad. Hon lägger upp chokladrutor i en fin glasskål på fot, tar flera bitar och njuter.

– Jag kan inte sluta äta när jag väl börjar, säger hon och skrattar.

Agneta Sjödin har häxor i släkten

På sin mormors sida härstammar Agneta från skogsfinnarna. Många bakåt i släkten betraktade naturen som ett levande väsen med själ, och trodde man kunde kommunicera med naturen genom besvärjelser, symboler och shamanism. Agneta hämtar en trollstav som står i garderoben och visar stolt upp den.

– Så här kunde skogsfinnarnas trollstav se ut, de var ju shamaner. De var trollkunniga, folk gick till dem om de hade problem med sjukdomar.

– Min mormors mamma kunde stämma blod och det gjorde hon på sin man vid några tillfällen. Vid en allvarlig olycka i skogen läste hon en magisk ramsa och det kraftiga blodflödet stoppades mirakulöst, innan ambulansen kom.

LÄS ÄVEN: Agneta Sjödin: Det är tufft att leva, men jag vet att det finns ett syfte

Agnetas mormor Anna växte upp med det oförklarliga, men Agneta vill inte själv hålla på med sånt här eller lära sig ramsorna.

– Däremot har både mamma och jag upplevt och ”sett” saker. Jag kommer ihåg min mormors bror Gunnar, han såg både väsen och småfolk. När jag var liten tyckte jag att det var så spännande, säger Agneta med inlevelse.

Hon håller stolt upp den långa staven med inbrända magiska symboler.

Staven kommer från tv-produktionen Vem tror du att du är då redaktionen lät tillverka en stav identisk med hur den såg ut förr.

– Jag minns att jag tyckte att mormors familj var spännande och mystisk när jag växte upp. Och jag är väldigt glad och stolt över det här arvet i mig. Det förklarar min kärlek till tecken och det mystiska. Att vara öppen för mirakel!

agneta-sjodin-trollstav.jpgTv-produktionen bakom Vem tror du att du är lät tillverka en kopia av skogsfinnarnas trollstav med inbrända magiska symboler till Agneta.

Har ett stort intresse för ufon

Det är inte bara skogsfinnarnas sätt att se naturen som ett levande väsen som fascinerar Agneta, hon får även till sig tecken från universum.

I ett avsnitt i Agnetas podcast Så in i själen har hon bjudit in Oscar Panizza och Fredrik Strandlind Kopp som har podden Oscar & Fredrik, den som tidigare hette Spökpodden. I programmet pratar de om ett ämne som Agneta brinner för – ufo.

”Jag har alltid varit fascinerad av universum. I minst 15 års tid har jag hellre suttit hemma och sett på ufo-dokumentärer än gått på krogen”, berättar hon i podden.

Våra sinnen har svårt att greppa och ta in en annan värld och dimension, men Agneta fängslas av möjligheten att den faktiskt finns.

– Jag är mycket nyfiken på det oförklarliga, vill veta mer om livet efter döden, livet i universum. Det är oerhört mycket vi inte känner till och förstår. Det okända är ständigt närvarande, säger hon.

Såg en alien under sömnparalys

I samma poddavsnitt berättar hon om en stark upplevelse som hände när dottern Maja var liten.

– Jag har ofta sömnparalys och kan ”se” saker. Ibland har det varit otroligt verkligt. En natt vaknade jag och såg en klassisk ”alien grey long” med sneda ögon, den står vid min sida av sängen och betraktar mig. En alien, skrek jag rakt ut. Jag blev först så otroligt rädd och kastade mig över Maja som nästan fick hjärtslag. Hon var tolv då och hade precis sett en spindel i sitt rum, därför sov hon hos mig den natten. Men det var sista gången hon sov i min säng!

– Den kändes egentligen inte hotfull, men jag ville ju skydda Maja!

Agneta har kollat på många dokumentäravsnitt i dokumentärserien Gaia, där visas olika typer av aliens. Grey har stora svarta ögon och finns i olika längder. Hon tar upp telefonen och googlar på olika bilder som hon visar.

LÄS ÄVEN: Samiska shamanen Astrid: ”Naturen är till för oss alla”

Agneta menar att alla har en förmåga att öppna sina sinnen mer. I den tiden vi lever nu går det lite snabbare, eftersom fler är mer öppna.

– Alla kan hitta tecken om de vill och längtar efter det, det gäller bara att vara lite uppmärksam i vardagen. Jag får många tecken med tre punkter, Orions bälte.

”Vem vet, kanske kommer jag från Orion”, säger Agneta i podden med Oscar Panizza och Fredrik Strandlind Kopp.

Agneta Sjödin trivs med att leva ensam

Agneta lever ensam och trivs mycket bra på den plats i livet där hon befinner sig just nu.

– Ska jag träffa någon kärlek så måste det vara någon som matchar mitt liv, någon som har samma känsla eller ett lika öppet sinne för det andliga som jag har. Men jag kan acceptera att vara själv också, det viktiga för mig just nu är att få jobba med och förmedla det jag brinner för.

I den nya boken skriver hon om själsfränder, att det sägs att vi är 144 själar i varje själsgrupp som följs åt. Alla är inte inkarnerade samtidigt, men vi har en stor chans att möta många av dessa själar.

– Själsfränder finns i alla former, de kan vara vår bästa vän eller en kärlek. Vägen till att hitta sin själsfrände går via vårt hjärta.

Det är först när du kommer i kontakt med kärleken inom dig själv och läker ut alla rädslor, som du är mottaglig för att kunna möta din själsfrände eller tvillingsjäl fullt ut.

Har levt 1300 tidigare liv

Och det är något hon jobbar med, att känna kärleken till sig själv och väcka den feminina kraften inom sig. I boken berättar hon att hennes erfarenheter av plantmedicinerna ayahuasca och San Pedro blev startskottet.

– Jag träffade en healer och gick genom mina tidigare liv, då förstod jag att det fanns en obalans som behövde åtgärdas. Att det var dags för ett avslut och att göra mig av med något gammalt för att låta något nytt blomma. Det blev en tuff och omvälvande resa och jag är glad att jag hade modet att göra den!

När hon bestämde sig för att göra den inre, läkande resan med hjälp av plantmedicinerna var hennes fokus att läka sitt hjärta, att hela sitt inre barn.

LÄS ÄVEN: Skrivterapi: Så kan enkla övningar hjälpa dig med gamla trauman

Agnetas inre lugn gör att hon strålar i kapp med solen som lyser in i lägenheten som är fylld med tavlor och reseminnen. Hon tystnar några minuter innan hon fortsätter att berätta:

– Modet kom från urkvinnan inom mig. Det var som om hon manade mig och ropade högt från djupet av min själ att nu är det dags! ”Det är tid för dig, att vakna nu och göra allt det du kom till jorden för att utföra i denna tid.”

– Jag har haft 1 300 tidigare liv och har varit man i 90 procent av de liven. Man vet ju inte vad som stämmer, man tror ju på det man vill. Men det kändes så träffande. I det här livet är det viktigt för mig att jag får balans med min feminina sida.

Och det är just det Agneta känner är en del av hennes livsuppgift, att både i sin podcast och i sina böcker få möjlighet att sprida hopp och inspiration. Den mjukare och mer feminina sidan av hennes själ har mycket visdom att förmedla.

agneta-sjodin-om-andlighet.jpgEfter 25 år av eget inre utforskande blommar Agneta ut och vill sprida sitt budskap.

Det här är Agneta Sjödin

Ålder: 55 år.
Bor: Nacka Strand.
Familj: Min dotter Maja.
Livsmotto: ”Inget varar för evigt, livet är i ständig förändring och rörelse.”
Gör: Är programledare, författare och gör podden Så in i själen.
Instagram: @agnetasjodin
Aktuell: Med sin tolfte bok Så in i själen – Våga välja nya vägar.

5 steg till upplysning

Medvetande

Här reflekterar du inte över konsekvenserna av ditt handlande. Du är omedveten om hur dina handlingar kan påverka andra.

Medvetenhet

Steget från medvetande till medvetenhet handlar om att du får en djupare och mer tydlig förståelse för konsekvenserna av ditt handlande.

Transformation

Transformation, omvandling, är något som sker i ditt hjärta. När ditt hjärta är läkt kan du få en känsla av helhet. Ditt hjärta blir mer levande. Du känner dig fri, och kan älska på ett nytt sätt. Du får en ökad förståelse för andra i din omgivning. Du kan känna och identifiera dig på ett annat sätt.

Uppvaknande

I ett uppvaknat tillstånd sitter du inte fast i det förflutna, och du drömmer dig inte bort i framtiden. Du påverkas inte av alla tankar som snurrar runt. Du har blivit en betraktare av dem. Du sitter inte fast, du är fri. Du släpper dina sociala masker och blir mer öppen för kommunikation.

Upplysning

När du uppnått andlig upplysning känner du en inre frid, ren lycka, salighet, stark känsla av frihet, stor kärlek och passion.

Agneta Sjödins bok- och filmtips

5 läsvärda böcker:

 • Många liv, många mästare av Brian L Weiss
 • En själ – många liv av Brian L Weiss
 • Omfamnad av ljuset av Betty J Eadie
 • Förvandlad av ljuset av Melvin Morse och Paul Perry
 • Till himlen och tillbaka av Eben Alexander

6 sevärda filmer:

 • Närkontakt av tredje graden
 • Dokumentären Gaia
 • Dokumentären The Phenomenon
 • ET
 • Super 8
 • Paul

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.