Så kan djuren vägleda dig: ”Om de återkommer vill de säga dig något”

När man pratar om djur och tecken i andliga kretsar dyker ofta Carina Solöga Högman upp. Hennes bok Djurens språk fungerar som ett andligt lexikon där du enkelt kan slå upp ett djur och läsa om vilket budskap det kommer med. Nära fick en pratstund med Carina som delar med sig av sina bästa tips för hur du kan använda djuren som vägledning!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Vad har djuren för betydelse i ditt liv?

– Djur har alltid varit betydelsefulla i mitt liv. Givetvis som älskade familjemedlemmar men också som lärare, deras vägledning har hjälpt mig. Om djur gör sig extra påminda i min närhet, i vaket tillstånd eller i drömmar eller trumresor brukar jag alltid lyssna och ta till mig deras budskap.

På vilket sätt kan djuren vägleda oss?

– För mig så handlar det om ”den vilda magin” där jag ser både djur och växter som kloka vägvisare som vägleder oss in i våra hjärtan så att vi förmår leva våra liv i kärlek och respekt med allt levande.

Hur vet jag vilket som är mitt kraftdjur?

– För mig, är det en känsla, en visshet som fyller mig som gör att jag bara vet. När mina olika kraftdjur har kommit till mig så har djuret oftast visat sig tillsammans med en vision, en större upplevelse jag fått ta del av. En del har till och med presenterat sig. Så det finns flera sätt att få reda på det. Man kan ju alltid fråga själv också.

LÄS ÄVEN: Hitta ditt kraftdjur och förstå vad det vill säga

Hur vet man att ett djur är ett tecken?

– Oftast gör de sig lite extra påminda. Exempelvis: ”Nu väckte skatorna mig igen”, eller ”Det är tredje gången jag drömt om elefanter nu”. Kanske en fjäril eller trollslända landar på dig. Du kanske möter ett djur som stannar upp och möter din blick eller så visar sig ett djur för dig samtidigt som du funderar över en speciell fråga. Återkommer ett speciellt djur i ditt liv då vill de säga dig något.

Hur kan vi använda oss av djuren i vår vardag för att få kraft och energi från dem?

– Ta till dig deras budskap och praktisera det – det stärker även dem i sin tur. Tacka dem när de dyker upp och vill förmedla något till dig. Njut av att umgås med dem.

– Katten som ligger i ditt knä och spinner sprider välmåga och helande, hunden som sitter tätt intill dig är en vän som skänker glädje och ger trygghet. Se skönheten i alla dina möten med djuren. Se fågeln som sitter på grenen och sjunger, njut av humlornas surrande. Gläds åt räven som rör sig i skymningen. Släpp ut flugorna när de vaknar till våren och önska dem en lycklig sommar. Stora eller små, de är alla vägvisare till en kärleksfullare värld. Vi är alla en enda stor familj.

Vilket djur får du ofta frågor kring?

– Det är mycket frågor kring rävar och rådjur just nu.

Det här är Carina Solöga Högman

Carina-Sologa-Hogman.jpg

Bor: I Orsa.
Gör: Har skrivit böckerna Djurens språk, Växternas språk och Kärlekens språk utgivna av Mitten av världen förlag.
Aktuell med: Solöga är sångerska i bandet Galdra Ting som kommer med ny musik 2023. Lyssna på Spotify. Arrangerar även Magisk Marknad i Orsa, den 28–30 juli tillsammans med Britt- Marie Jemth. Finns på Facebook.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny Rosenqvist: ”Djuren lär oss att andlighet är enkelt”

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.