Nära testar kundalini bodywork: ”Jag vill använda kraften till att hela mig själv”

Näras chefredaktör Paulina Holkenberg fick prova Lina Larssons kundalini bodywork. Lina jobbar med ditt energifält, men det är du själv som aktiverar energin genom att släppa på stagnerade känslor inom dig. Paulina beskriver det som en härlig upplevelse!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Gugge Zelander

Vi börjar med ett inledande samtal där jag får sätta en intention för klassen. Jag känner att jag har en tendens att prioritera bort mig själv och mitt välmående till förmån för andra saker som jag vet egentligen hade gett bättre resultat om jag gett mig själv det där välbehövliga andrummet. Så min intention blir: ”Jag prioriterar mig själv fullt ut.”

LÄS ÄVEN: Lina jobbar med kundalini bodywork

Skönt att få skrika ut

Vi förflyttar oss till var sin yogamatta. Ur högtalarna strömmar musik. Det är en härlig, rytmisk musik som uppmanar till rörelse. Vi börjar med att skaka på kroppen först en maskulin skakning som innefattar att vi böjer rytmiskt på knäna och sedan en feminin skakning med svepande rörelser. Vi släpper fram energin och hjälper kroppen att slappna av.

Kundalini-Bodywork.jpgEn kundalini bodywork-session tar cirka två timmar.

Nästa moment kallas ”hand scream” och innebär precis det som namnet antyder, att vi sätter händerna för munnen och skriker in i händerna samtidigt som vi rör både fötter och händer i snabba rörelser. Lina visar och sen gör vi det tillsammans. Att skrika på det här sättet väcker barnet inom mig och jag inser att det är ganska skönt. Som en utrensande andningsövning!

LÄS ÄVEN: Kundalini Activation Process har förändrat våra liv

Kundalini bodywork aktiverar energier

Vi går vidare och sätter oss ner på yogamattan. Lina instruerar mig att andas ner i magen. Vi gör olika typer av andningsövningar, bland annat eldandning.

Sedan lägger jag mig ner på yogamattan. Lina upprepar min intention och ber mig andas med djupa andetag in genom näsan och ut genom munnen. Hon ber mig släppa ner käkarna och slappna av. Sedan förklarar hon att hon kommer trycka på olika punkter på min kropp och att jag kan signalera med handen om hon trycker för hårt eller för löst. Lina trycker på punkter vid nacken, magen och vid axlarna.

LÄS ÄVEN: Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande

Vibrerar i bröstet

Den härliga musiken får mig att intuitivt vilja röra på kroppen. Jag följer med och låter andetaget och rörelserna vägleda mig. Efter ett tag känner jag att det vibrerar intensivt i mitt bröst. Det sticker och känns som kolsyra i händerna och intuitivt vill jag förflytta handflatorna från golvet mot min kropp. Det känns som jag vill använda kraften jag känner i mina händer till att hela mig själv!

Lina-och-Paulina.jpgNäras chefredaktör Paulina Holkenberg besökte Yogagården i Malmö för att prova Linas kundalini bodywork.

Så blir jag plötsligt medveten om vad jag håller på med och börjar skratta. Men det är också den härliga känslan i kroppen som får mig att börja le. Jag upplever en otroligt glad och härlig känsla! Så sänks volymen, musiken avtar och jag öppnar ögonen. Lina ger mig ett glas vatten och vi pratar en stund om min upplevelse. Jag känner mig djupt avslappnad men också fylld av energi, och jag är lite fascinerad av vad kroppen kan om vi bara ger oss hän och följer med!

LÄS ÄVEN: 8 andliga ledare – låt dig inspireras av deras visdom

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.