Upptäck synkronicitet i vardagen – när universum pratar med dig

Vad är synkronicitet? Och hur kan du använda dig av det i din andliga utveckling? Här följer en enkel guide om universums eget språk! Det finns här för dig för att låta dig förundras men också som en vägvisare som bekräftar när du är på rätt väg i livet.

Text: Tommy Gunnarsson
Foto: Getty Images

Själva termen synkronicitet myntades för första gången av den schweiziska läkaren och psykoanalytikern Carl Gustav Jung (1895–1961). Jungs citat ”synkronicitet är sammankomsten av inre och yttre händelser som inte kan förklaras med orsak och verkan och som är meningsfulla för den som observerar dem” förklarar kärnfullt vad det handlar om.

Jung menade att synkronicitet kan göra oss medvetna om att vi lever i ett större sammanhang som inte enbart kan förklaras med en vetenskaplig syn med krav på samband mellan orsak och verkan. Med andra ord, upplevelser av synkronicitet är meningsfulla för den som upplever dem därför att de visar att det som händer i det egna inre också speglar sig i den yttre världen.

Även om själva termen myntades av Jung så har synkronicitet upplevts av människor längre än så, och inom olika andliga riktningar och läror har man i alla tider talat och varit medveten om fenomenet. Exempelvis ser hinduerna det som en manifestation av Brahman (världssjälen) och något som visar på den icke dualistiska förbindelsen som finns mellan allt i universum.

LÄS ÄVEN: Så tolkar du andevärldens tecken: Färger, djur, siffror och tarotkort

En vink från universum

Synkronicitet är inte något som bara ett fåtal upplever och använder sig av utan någon vi alla upplever i livet. Ett exempel kan vara att du tänker på något specifikt och så öppnar du på måfå en tidning och läser om samma sak som du tänkte på. Sannolikheten för att det du tänkte på skulle dyka upp är för liten för att kunna förklaras med slumpen. Ja, du kan säkert själv komma på fler liknande exempel på upplevelse av synkronicitet ur ditt eget liv.

Även om det kan kännas nog så förbluffande när vi upplever synkronicitet spontant i våra liv så är det något som många av oss inte lägger någon större vikt vid. Men fenomenet är en vink från universum, det gudomliga, ditt högre jag, att det som sker i ditt inre ingår i en icke dualistisk helhet med den yttre världen.

Tolkningen är upp till dig själv

Du som vill använda dig av synkronicitet som en del i sin andliga utveckling bör först bjuda in synkroniciteten till att bli närvarande i ditt liv. Detta är betydligt enklare än man kanske kan tro. Var öppet uppmärksam, låt dig förundras och känn dig tacksam varje gång du upplever synkronicitet, samtidigt som du önskar att du får uppleva det mer i ditt liv. Det behöver faktiskt inte vara svårare än så.

Kom ihåg att universum, det gudomliga, ditt högre jag, vill inget annat än att kommunicera med dig, och synkronicitet är, precis som drömmar, universums naturliga sätt att kommunicera med dig.

När du bjudit in synkronicitet i ditt liv är det inte ovanligt att du ofta ”förföljs” av upplevelsen på olika sätt i ditt dagliga liv, som i form av att du ser nummer eller att du vid flera tillfällen ser ett särskilt djur, utan att du nödvändigtvis omgående förstår innebörden. Hur du sedan tolkar den händelsen som du upplever kan egentligen bara du svara på. Det finns sådant som änglanummer eller djursymbolik att söka på, och inget fel i dessa, men tolkningen ska, precis som alltid när det kommer till att använda sig av synkronicitet, alltid bottna i ditt eget inre. Ja, för vad är annars vitsen?

LÄS ÄVEN: 10 olika kraftdjur: Det här vill de säga dig

Låt dig guidas och manifestera dina drömmer

Många som är medvetna kring synkronicitet använder det ofta när de vill manifestarera något. Är man medveten kring synkronicitet är det just i avgörande och utmanande stunder av livet, så som när man vill manifestera något, som synkronicitet ofta kommer att visa sig som mest och tydligast. Det är förresten under avgörande och utmanande stunder av livet som många, inte minst då i samband med att de har ett första andligt uppvaknande, för första gången på allvar upptäcker och börjar låta sig guidas av synkronicitet.

Att uppleva synkronicitet kopplat till det man vill uppnå eller drömmer om är en bekräftelse från universum, det gudomliga, det högre jaget att man är på rätt väg. Synkronicitet kopplat till det du vill se mer av i ditt liv berättar för dig att du är på rätt väg att uppfylla det. Det är en bekräftelse från universum, det gudomliga, ditt högre jag att du kan lita på processen helt enkelt.

Givetvis ska man aldrig glömma vikten av handling om man vill uppnå det man drömmer om i sitt liv. Men upprepad synkronicitet kring det man vill manifestera i sitt liv är den där extra knuffen från universum, det gudomliga, det högre jaget som man kan behöva till att just våga följa sitt inre genom att gå till handling.

Olika typer av synkronicitet

Nummer

Du har kanske kommit i kontakt med fenomenet kring 1111 eller änglanummer. Tolkningen av synkronicitet i form av nummer är dock långt ifrån begränsad till dessa. Upprepande synkronicitet i form av nummer tolkar många just via liknande numerologiska tolkningssystem som änglanummer medan andra gör en helt personlig tolkning av de nummer som dyker upp i deras liv.

Någon du tänkt på dyker upp

Denna typ av synkronicitet är mycket vanlig. Du har säkert fler egna exempel på detta, som att du kanske har tänkt på en gammal vän som du inte hört av på länge och så har denna i samma stund skickat dig ett sms. Det är alltid häftigt när det händer, då det bekräftar att vi lever i en icke dualistisk värld.

Djur

Att upprepade gånger uppleva synkronicitet i form av djur är mycket vanligt. Djur kan tolkas både allmänt symboliskt som personligt för den som upplever denna typ av synkronictet. Många upplever upprepad synkronicitet i form av det kraftdjur som de har och tolkar därefter.

Det du vill manifestera

Synkronicitet och manifestation är ofta sammankopplade, detta då synkronicitet i sig ju är en form av manifestation av ditt inre i den yttre världen. Skatta dig lycklig när du upprepande upplever denna typ av synkronicitet, för det är som ett hurrarop från universum, det gudomliga, ditt högre jag att du är på rätt väg att manifestera det du vill ha i ditt liv.

LÄS ÄVEN: Din guide talar till dig varje dag

Tänk på det här

  • De som blivit medvetna kring synkronicitet kan periodvis börja uppleva det flera gånger dagligen och därmed börja tänka att de kanske blivit närmast galna. Men det har inget med galenskap att göra, lika lite som man är galen när man drömmer om natten. Universum, det gudomliga, ditt högre jag vill bara ditt bästa. Galenskap är det sista som universum vill att du ska drabbas av.
  • En annan bra sak att komma ihåg är att det inte alltid är nödvändigt att tolka det som man upplever. Mer än ofta är det värdefullt att bara bejaka synkronicitet för den mystiska och vackra upplevelse det är utan att bestämt gå in för att tolka.
  • Det finns inga rätt eller fel när det kommer till att tolka och använda sig av synkronicitet. Det finns många skolor kring ämnet, vilka kan vara hjälpsamma och värda att läsa på om, men det viktigaste är som sagt att det bottnar i ditt eget inre.
  • Försök ha en lekfull inställning till det hela. Det här ska vara en positiv spännande, kreativ, rolig och utvecklande resa.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.