Annas guidning: Jag gör ingenting av det jag vill

Varför är det så svårt för oss att göra saker vi bestämt oss för? Hur gärna vi än vill blir det inget av planerna. Anna Strandlind ger oss handfasta råd för att göra verklighet av drömmarna.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej.

Hur kan jag ändra mina tankar och mitt handlande så att jag gör det jag tänker/ vill just nu? Jag bestämmer mig för saker, men gör ingenting av det jag vill…

Hälsningar A-C

 

Anna Strandlind svarar:

Tydliga mål manifesterar verkligheten du drömmer om

Hej A-C!

Vi är många som kan relatera till denna fråga och här kommer ett svar som jag tror kan hjälpa dig. Det handlar om att ta beslut som är rätt för dig och ingen annan. Detta lär jag ut i mina utbildningar. Får man en förståelse för hur sinnet fungerar och vad som påverkar oss i livet, är det lättare att ta nya steg och skapa nya resultat i livet.

Något som kan ge oss otrolig framgång och som påverkar alla delar av vårt liv – hälsa, ekonomi, fritid, relationer, arbete – är att fatta beslut. Allt baseras på vad du tar för beslut i ditt liv, små som stora. Om vi inte tar beslut utifrån vad vi själva vill ha och den vi vill vara i kärlek, så drabbar det alla negativt. Alltså inte bara dig själv utan hela din omgivning. Då mår vi inte bra.

Fastna inte i gamla mönster

Att ta sunda beslut varje dag leder till stora resultat. Tyvärr tar vi inte alltid dessa beslut, utan vi är fullt upptagna med vad vi brukar göra och går kvar i samma mönster som tidigare. Något som inte alltid gynnar varken oss själva eller andra.

Du kan få bort oro, tvivel och jämförelse med andra genom att varje dag fatta sunda beslut som stärker dig, utan tvivel och oro. Beslut ger ditt sinne ro. Det leder till de resultat du sedan får i ditt liv. Om vi inte väljer attfatta sådana beslut, leder det till inre konflikt och vi kan känna oss ambivalenta. Det är när vi upplever två motsatta känslor inför samma sak. Vi velar och låter omgivningen bestämma. Eller tänker att ”det bli som det blir”. När vi blir medvetna om att vi velar och känner oss kluvna, kan ett eller flera beslut förändra allting.

Ta beslut utan att tvivla

Hur ofta har du sagt till dig själv: ”Jag vet inte hur eller vad jag ska göra”? Eller kanske hör du andra säga detta. Tänk så mycket känslor av obeslutsamhet det drar upp inom dig. ”Ska jag göra det eller inte? Kan jag eller inte? Lämna eller inte lämna? Säga det eller inte säga det? Tro eller inte tro på det?” Och många fler frågor…

Det viktigaste du ska göra är att ta ett beslut precis där du är nu, med det du har. De flesta människor gör inte detta! De ser vad de kan och inte kan just nu, vad de har för resurser. De låter detta bestämma när eller till och med om ett beslut ska tas.

När du har ett tydligt mål och vet vad du vill, ta då beslut varje dag kring hur du kan nå dit. Ifrågasätt inte och fundera över hur, för då tar du inget beslut som leder framåt. Det är enbart en tidsfråga, som är styrd av universell lag, innan det manifesteras i din fysiska värld. 

Du kommer attrahera allt du behöver

Obs! Detta är viktigt:

Så fort du har tagit ett beslut kommer du finna personerna och idéerna du behöver. Detta sker varje gång. Detta är enormt viktigt, så glöm aldrig det. Det kommer att förändra hela ditt liv! Du kommer att attrahera och dra till dig allt du behöver, om du tar ”action” för det du vill nå. Så skriv upp vad du vill ha och vad du vill känna i ditt liv, ta sedan steg direkt i riktning mot detta mål. Fixera dig inte vid hur för svaren kommer på vägen. All lycka, du kan! Du är värd allt det du vill ha.

Varmaste kramen från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.