Jag trivs inte på jobbet – hur får jag till en förändring?

Veckans frågeställare känner sig understimulerad på jobbet och önskar en förändring. Anna Strandlind förklarar hur man ska tänka och agera för att få till något nytt att ske i livet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej fina Anna!

Jag önskar att jag fick svar på hur jag kan förändra min arbetssituation.

Ingenting känns stimulerande just nu, bara jobbigt! Jag önskar så innerligt att det sker en förändring som gynnar både mig och min man.

Tack på förhand,

A

Anna Strandlind svarar: Lev din dröm

Hej A!

All förändring sker inifrån. Det är inte den yttre världen som ska förändras för att vi ska fatta beslut om att ändra något i våra liv.

Det jag menar med detta är att det finns en universell princip som funkar för alla, och det är ”orsak-verkan lagen”. Orsak är det du tänker, känner och gör, det blir också det du får tillbaka. Så dina egna handlingar är det enda som kan påverka. Alltså det du tänker och känner och hur du agerar i detta.

LÄS ÄVEN: Upptäck synkronicitet i vardagen – när universum pratar med dig

Det du nu ska fokusera på är att tänka och leva som om du redan hade ditt drömjobb. Du ska alltså skapa en klar bild av vad du vill ha och börja agera och bli känslomässigt involverad i det livet. Som att du verkligen var där. Fixera dig inte vid hur du ska nå dit, förändring kommer att ske. Och du ska hitta motivation inifrån, inte från yttre påverkan.

Gör så här:

  • Skapa en klar och tydlig bild av vad du vill ha och lev som du redan hade det.
  • Repetera inför dig själv vem du vill vara och gör detta till en vana varje dag, för då kommer du att få den förändring du önskar.
  • All manifestation går till på detta sätt. När du tar steg mot det du vill och går utanför din komfortzon, kommer du att få inspiration att nå dit du vill. Du kommer inte att känna dig ”låg” utan du får energi.

Det som gör att vi sitter fast och blir dränerade är att vi inte agerar mot det vi vill ha, och att vi tvivlar. Då fastnar vi och vet inte vad vi vill. Vi väntar på att något annat ska hända i den yttre världen. Men då agerar vi inte för att nå något nytt, utan får mer av samma resultat som vi redan har. Så du måste ta ett beslut och gå mot det du verkligen vill ha! Kanske kommer du att känna obehag och uppleva det hela lite obekvämt, men det beror på att du inte gjort det förut.

LÄS ÄVEN: 3 enkla steg för att uppnå flow: Ta del av Universums skaparenergi

Fortsätt nu att ha en klar bild av vad du vill ha, i stället för det du arbetar med idag. Detta finns redan för dig, för allt finns i överflöd. Så sikta mot ditt mål och din intuition kommer att guida dig rätt. Till de idéer, möten och personer du behöver.

Det funkar inte att tvinga till sig något, det enda som funkar är att skapa en ny bild av vad du vill. Du klarar det! När du gjort detta kommer du säkert att fråga dig själv varför du inte gjorde det tidigare.

Du får alltid något eller någon som backar upp dig på resan, så ”go for it!”. Det finns bara nuet, och ditt nu blir din framtid. Repetera din framtid och ditt drömjobb. Agera! Då får du den förändring du vill ha.

 

Varm kram Anna

 

LÄS ÄVEN: Änglarna har guidat Charlotte hela livet: ”För mig är de allt”

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.