Annas guidning: Jag är 84 och längtar efter en riktig vän

Att hitta vänner i vuxen ålder tycks bara bli svårare ju äldre man blir. Men för den som verkligen vill är det fullt möjligt. Mediet Anna Strandlind ger sina råd.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej!

Jag är en kvinna på 84 som alltid haft svårt att ha vänner i mitt liv. Jag känner att folk inte har respekt for mig. Trivs i min ensamhet, men saknar jag en riktig vän att prata med.

E

Anna Strandlind svarar: Våga ta steget och tro på dig själv

Hej E!

Jag vill börja med att tacka dig för en fråga som berör många människor. Allt det vi känner och upplever är våra tankar, de ger dem resultat vi får i livet. Tankar och vanor får vi med oss från vår uppväxt. Tankar som blivit repeterade så många gånger att det skapats en övertygelse inom dig, din sanning. Vi formas efter detta, på gott eller ont. Din sanning blir hur du uppfattar din omgivning och vad de tänker om dig, vad du tror om dig själv och vad du anser är bra eller dåligt.

Var snäll mot dig själv

Det som är bra är att när vi blir medvetna om detta då kan vi förändra! Vår attityd till oss själva är alltid grunden till all förändring. Vad säger du till dig själv? Vad känner du inför dig själv? Hur hanterar du situationer i livet? Koppla ihop detta med det som varit bakåt i tiden, kan du se någon koppling till ditt agerande och på hur du ser på dig själv idag?

Du är hundra procent perfekt energi från början, glöm inte det! Du är fantastisk! Men har du respekt för dig själv utifrån att du är hundra procent perfekt energi, att du är fantastisk? Om inte, så ska du börja vara snäll och god mot dig själv. Gör det roliga som du en gång älskat att göra, men som har runnit ut i sanden.

Det du sänder ut får du mer av

Den vibration du sänder ut får du också mer av. Din vibration är som en magnet. Du lockar till dig allt du är i harmoni med. Om du tycker att saker och ting inte är som du vill, fråga dig själv: Hur agerar jag? Vad är jag känslomässigt involverad i? Vad har jag för tankar om mig själv och andra? Du kan med lite träning skilja på vad som händer på insidan av dig och vad som händer på utsidan. Du kan kontrollera dina känslor genom positiva tankar om dig själv. Så var nu snäll mot dig själv och ta ett steg mot det du vill ha.

Det finns en vän för dig

”Att sträcka sig efter en annan är att riskera ett engagemang, att avslöja känslor är att riskera att exponera sitt sanna jag, att älska är att våga”. Vet du att den största faran i livet är att inget riskera? Den som inte riskerar, gör ingenting och känner sig ensam i själen. Endast om du tar en risk och vågar, känner du dig fri. Så ge inte upp, sträck ut en hand igen. Det finns en vän för dig, flera vänner. Så fortsätt!

Ett förslag är att söka upp en lokal PRO-förening, Pensionärernas riksorganisation. De anordnar massor av aktiviteter och kan också ge dig tips på hur du kan nå nya vänner. Det är många ensamma som är med där och som fått nya vänner för livet. Jag själv vet två i min omgivning. Så våga ta steget!

Varmaste kramen från mig och all lycka!
Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.