Jag känner mig vilsen, hur finner jag en ny riktning i livet?

När man går in i en ny fas i livet kan det vara lätt att man tappar sin identitet. Hur ska man då gå tillväga för att finna sig själv igen? Anna Strandlind ger sina råd.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Kan du hjälpa mig att finna min riktning i livet?

Hej Anna, jag är i en tid i livet där barnen är stora och har flyttat ut från boet. Och jag känner att jag inte vet vem jag är. Har jobb, men längtar efter något annat. Har gått igenom tuffa saker i livet tidigare som lett mig i på det "alternativa" området, zonterapi, reiki, reconnective healing med mera, men vet ännu inte vad min riktning/inriktning är. Kan du hjälpa mig reda i förvirringen så vore jag tacksam!

Vänligen C

Anna Strandlind svarar: Fråga dig själv hur du vill att ditt drömliv ska se ut

Hej Camilla!

När vi levt ett liv med att ta hand om andra och kanske inte alltid lyssnat på vad vi själva vill, så kan det kännas en sorts ”tomhet” inom oss. Vi är inte vana vid att börja lyssna på oss själva, vår inre röst. Att hjälpa andra och ha något att göra hela tiden, är också ett sätt att ”fånga lite luft” på vägen, inte andas helt. Det kan också vara ett sätt att ”fly” från sig själv och slippa ta tag i det man verkligen vill.

Jag tvekar inte en sekund på att du har gjort väldigt mycket för dina barn och andra, men om du inte lyssnar på vad du själv vill ha och känna i livet så kommer du aldrig bli din egen ”bästa vän”. Vi lever ofta utifrån vad andra förväntar av oss, eller så gör vi samma saker om och om igen, vilket leder till samma tankar och samma resultat. Så nu är det dags att ”skriva din önskelista”, lyfta fram vad du VERKLIGEN vill känna och ha, inte vad du tror du kan få. Det är skillnad!

Om du utgår från ditt drömliv, hur vill du leva då? Vad vill du känna varje dag? Begränsa dig inte. Skriv så här: ”Jag är så glad och tacksam nu…”

Prata med dig själv och fråga dig: ”Hur vill jag att mitt 2023 ska se ut? Vad vill jag ska hända och vad vill jag känna?” Plocka sedan ut två saker som känns viktigast för dig, och ingen annan. Alla frågor har ett svar och du har svaret inom dig. När du sedan har valt dessa två saker som kan handla om ditt arbete eller något i ditt privatliv, kanske ett drömjobb eller ett mål inom hälsa, så ska du fokusera på att må så gott du bara kan under en dag. Men du ska också acceptera om det inte blir så bra som du tänkt dit. Du ska aldrig ”slå på dig själv” utan var då så neutral till det som möjligt.

Älta inte problem eller dåtid, det är bortkastad tid. Det finns två dagar på året som du inte kan göra något åt, den ena är imorgon och den andra är igår. Så fokusera idag! Det är den enda dag du kan uppleva.

När du nu vet vad du vill ha mer av så ska du skriva upp två saker som du kan göra varje dag utan att kämpa, mer tänka ”jag har kapacitet till det här eftersom jag vill ha det, så vad kan jag göra för att utvecklas?”.

Du ska vara nyfiken på dig själv. Du kan! Men du kan bara manifestera när du är tillfreds. Därför är det viktigare att vara tillfreds än att nå själva målet. Det är viktigare att känna processen om vad du blir, än vad du får. Processen är ditt liv så fråga dig själv vad du älskar mest, och gör det. Eller ta steg för steg, då höjer du din energi och får rätt förutsättningar. Börja där och all lycka!

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.