Annas guidning: Hur slutar jag misstro mig själv?

Efter en tid av arbetslöshet och sjukskrivning är det lätt hänt att självförtroendet får sig en törn, men det går att bygga upp igen. Anna Strandlind berättar hur du kan manifestera ditt drömjobb.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag vill få ett nytt jobb som ska vara roligt, hybrid och intressant. Hur ska jag nå mitt mål? Har en förmåga att misstro mig själv. Har varit sjuk och arbetslös en tid.

Bästa hälsningar, K

Anna Strandlind svarar: Jag ser att du kommer att få nytt jobb inom ett par månader – go for it!

Hej K!

Jag förstår att din självbild kan försämras och att tron på dig själv sviktar i din situation, men det kan du ändra på! Jag ska berätta vad du kan göra så ta till dig dessa verktyg aktivt, då kommer du att få ett jobb som du älskar.

Vi alla har en bakgrund som bygger på bra och mindre bra vanor. Det vi tror om oss själva stämmer oftast aldrig med vad vi faktiskt är kapabla till. Vi är födda ur det högsta ljuset och är hundra procent perfekt energi! Vårt själsliga DNA är perfekt! Det som gör att vi sviktar i tron på oss själva är de resultat vi har fått tidigare, de som baseras från uppväxten och alla som sagt vad ”du kan” eller ”inte kan”. Eftersom vi människor är negativt inprogrammerade, tror vi mer på det som inte går än det som faktiskt fungerar! Vår självbild skapar alltid våra resultat och vi har två självbilder. Den inre ”Det du tror om dig själv” och den andra ”Den du visar utåt”, alltså hur du talar, går, rör dig... Det är den inre självbilden som styr dina resultat och den kan du alltid förändra! Gör så här:

  • Ta ett papper eller anteckningsblock. Skriv upp och koppla känslor till hur ditt drömjobb. Börja så här: ”Jag är så glad och tacksam nu när jag har mitt drömjobb där jag får xxx (skriv in allt du önskar). Det är enormt viktigt att du inte ser hinder utan bara tar in det du vill ha och känna! Ditt sinne kan inte hålla isär vad som är fantasi och verklighet utan svarar på det du känner. Allt du tänker och blir känslomässigt involverad i. Forskning visar att det du fokuserar på, det får du mer av.

Dina nya tankar, dina känslor och ditt beslut om action gör att du kommer att få nya idéer, du träffar rätt personer, för det är var du attraherar. Du vibrerar in rätt saker genom att varje dag göra saker som är kopplat till det du vill ha! Därför är det viktigt att våga drömma stort.

Med din erfarenhet, kunskap och vilja kan du gå hur långt som helst. Det du vill ha, vill också ha dig! Men du måste tillåta dig att få detta och att ta steg mot det på ett ”lättsammare” sätt. Så gör det du älskar! Ta hand om dig själv och hitta glädjen steg för steg. ”Vi kommer aldrig längre än vad vi tror om oss själva”. Skapa nu nya tankar och bli involverad i dessa. Det innebär att du måste våga möta lite rädslor, men det är inte farligt. Tvärtom! Det är där själva växandet finns.

Du har varit sjuk och arbetslös. Du är inte det nu och det som hänt bakåt i tiden har inget med nutid och tiden framåt att göra. Det som är bra med det du gått igenom är din erfarenhet och de insikter du fått. Du kommer att förstå det längre fram. Ju mer du kan affirmera ditt drömjobb och varje dag närmar dig att bli den personen du vill vara, desto snabbare får du ditt drömjobb. Men stressa inte utan ha tillit. Det finns för dig!

Jag ser att du kommer få nytt jobb inom ett par månader så ”go for it”. Du är värdefull!!

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.