Annas guidning: Jag känner mig inte sedd och respekterad

Camilla känner sig överväldigad av allt som hon ständigt behöver ordna och upplever att hennes partner inte respekterar henne. Hon ber Anna om hjälp att hitta sitt inre lugn.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Min fråga till dig är hur ska jag hitta lugnet i mitt inre. Jag känner mig alltid så stressad och upplever att allt som ska ordnas och fixas hänger på mig. Ofta känner jag mig inte sedd eller respekterad av min andra hälft. Jag undrar om det beror på mig, eller vill jag bara alltid för väl och glömmer bort mig själv? Jag verkar glad utåt, men gråter inombords. Snälla, hjälp mig att få klarhet och utvecklas. Hur ska jag hitta lugnet i mitt inre?

Vänligen Camilla

 

Anna Strandlind svarar:

Hej Camilla!

Det är dags för dig att börja lyssna inåt och fråga dig själv vad du egentligen vill med ditt liv. Handen på hjärtat, vad vill du känna, göra och ha i ditt liv? Ibland gör vi saker av ren vana för att det förväntas av oss, kanske för att vi upplever att vi då gjort något bra. Det kan också vara ett sätt att undvika att ta tag i det vi verkligen vill, om vi är rädda för att misslyckas eller inte vet hur vi ska gå till väga.

Vår självbild styr alla resultat i livet och det har med din ”inprogrammering” att göra. Vad gjorde din mamma, pappa och din familj när du växte upp? Kan du känna igen ditt beteende att ”behaga” från din mamma? Eller var det ett sätt för dig att få beröm och uppmärksamhet? Du kanske inte fick beröm för den du var, utan bara när du gjorde något som behagade andra?

Det är många faktorer som påverkar vårt beteende, men det som är så bra är du kan ändra på detta och skapa en ny attityd till dig själv genom att bli medveten om vad du vill ha i ditt liv.

Eftersom allt är energi, gäller det också dina tankar. Vad har du för tankar om dig själv? Det påverkar hur andra ser på dig. Allt börjar med oss själva. Du behöver se dig själv på nytt! Inse att du är född perfekt och att ditt högre jag aldrig dömer dig! Du är värdefull!

Det är viktigt att du förstår att det är du själv som styr. Det är alltså inget fel på dig, utan på din inprogrammering och den går att förändra. Gör så här:

  • Ta beslut här och nu om vad du vill känna och ha i ditt liv! Skriv ner det detaljerat.
  • Gör 3 saker varje dag som leder dig till det du vill känna och ha.
  • Gör minst en sak om dagen som du älskar! Vad som helst som får dig att le inombords.
  • Prata med din partner, med din familj. Berätta vad du egentligen känner och vilken förändring du vill ha.
  • Dela upp arbetet. Skapa en lista över vad som ska göras varje dag, dela den med familjen och säg att du gärna vill att ni hjälps åt.
  • Hur är personen du helst vill vara? Är den glad, harmonisk och full av energi? Var då den personen varje dag! Vad tror du att den personen vill göra i sitt liv? Skriv ner det och uteslut allt annat!
  • Vad gör du på ”autopilot”? Vilka vanor har du från det att du stiger upp tills det är dags att sova på kvällen? Skriv ner dem och bli medveten om vad du gör och inte gör. Gynnar dina vanor dig? Om inte, vad kan du ta bort och ersätta med något bättre?
  • Vad har du för gåvor? Vad jag förstår och känner in så har du många talanger. Du ger mycket till människor. Dela med dig av dessa gåvor för att du vill, inte för att du måste.

Till sist, fina du, vi är alla en återspegling av bilden vi har om oss själva. Om vi förbättrar den bilden, får vi nya resultat i livet.

 

All lycka och kärlek till dig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.