Annas guidning: Jag vågar inte träffa någon ny kärlek

Hur ska man våga ta steget att satsa på en ny kärlek när man har levt ensam länge? Anna Strandlind ger sina bästa råd för ett mer kärleksfullt liv.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna! Jag har levt många år ensam efter en skilsmässa. Det känns svårt att träffa någon ny. Skyller på både det ena och det andra, bland annat på min hund som har svårt för nya människor. Vågar, vågar inte?!

Mvh A

Anna Strandlind svarar: Om vi inte tar risker, lär vi oss inte att älska!

Hej A!

Jag förstår dig, för denna rädsla är inte alls ovanlig så sluta ”slå på dig själv”. Acceptera att det känns skrämmande, men låt inte rädslan hindra dig från att leva i kärlek. Du lever lite i dåtid eftersom du är rädd att inte lyckas i en ny relation. Det är många med dig som gör så, som håller igen och inte vågar ”blotta” sitt hjärta på nytt på grund av rädslor.

Vi människor lever oftast efter mönster vi skapat utifrån vad vi tror att andra tänker om oss och efter vad som hänt tidigare i våra liv. Vi har både bra och mindre bra saker med oss från uppväxten, fram till idag. Men din skilsmässa har inget med din framtida kärlekspartner att göra. Såvida du inte väljer att sitta fast i rädslor som varken du eller din omgivning mår bra av. Det är din rättighet att leva i kärlek, glädje och frihet!

Vad du känner inför dig själv är avgörande för vad du får för relation till dig och din kommande partner. Du vill träffa någon ny, men är rädd för det nya. Då är det dags att lägga fokus på det du vill känna och ha i kärlek. Först och främst på kärleken till dig själv. Mitt råd är att du redan idag börjar öppna upp för kärleken, så ställ dessa frågor till dig själv:

- Vad kan jag göra nu för att ge mig själv mer omtanke?

- Vad kan jag göra nu för att känna mig mer ”kär” i livet?

- Vad kan jag göra nu för att bryta rutiner som inte gynnar mig i kärlek?

- Vad kan jag göra nu för att våga mer och bemöta mina rädslor inför en ny kärlek?

Du måste vara beredd att göra något nytt för att få nya resultat. Från och med nu ska du fokusera på vad du vill ha för man och hur du vill känna dig ihop med denna person. Skriv ner, glatt och detaljrikt. Skriv ner allt gott du vill känna, ta sedan in känslan mer och mer för varje dag. Du kommer att släppa dina rädslor efterhand som du fokuserar på det du vill ha, och inte tvärtom. Ditt sinne kan nämligen inte hålla isär vad som är fantasi eller verklighet, utan tar emot det du serverar i form av tankar och blir känslomässig engagerad i. Därifrån kommer uttrycket ”Du blir vad du tänker”.

Här kommer några rader som är skrivna av en för mig okänd person, men en text som jag tycker är betydelsefull och viktig:

”Att älska är att riskera att inte bli älskad i gengäld. Att leva är att riskera att dö. Att hoppas är att riskera förtvivlan. Att försöka är att riskera misslyckande.”

Vet du A, du och jag kan till stor del undvika sorg och jobbiga saker i livet om vi inte tar några risker. Men då kan vi heller inte lära oss, växa, leva och just Älska! En av de stora farorna i livet är att inget riskera. Men kom ihåg att när vi riskerar så upplever vi frihet! Varför ska vi per automatik tro att vi inte lyckas? Vi kan väl försöka först! Vinsten är att vi växer inombords och känner glädje över att vi vågade. Så våga ge dig ut, ta emot kärleken!

Jag ”ser” en man i ditt liv inom kort så satsa nu först på kärleken till dig själv, sen ger du dig hän!

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.