Annas guidning: Hur ska jag göra för att våga lita på män?

Den här veckan svarar Anna på en fråga från en läsare som har en ny kärlek, men som på grund av tidigare trauman inte riktigt vågar ge sig in i det nya förhållandet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna, jag känner mig lite desperat.

Jag är 70 år gammal och bär på mycket som gör att jag mår dåligt. Bland annat så är jag väldigt arg på min far som redan är borta men som jag tycker har gjort att jag har svårt att lita på män.

Jag var sedan gift i cirka 35 år med en man som aldrig talade om att han är bisexuell och hade flera förhållande med män. Nu har jag träffat en ny man, men jag har så svårt att koppla bort det som jag erfarit sedan tidigare. Vad kan jag göra för att komma över de här jobbiga känslorna som jag har? Skulle vara så tacksam om du kan hjälpa mig.

Med vänlig hälsning,

L

Anna Strandlind svarar: Ge dig hän, lev nu och njut av din nye man!

Hej L!

Jag förstår att du känner dig besviken på din far. Det du upplevt med honom har påverkat dig mer eller mindre i relationen med andra män som funnits och är i ditt liv. Vi påverkas både medvetet och på ett undermedvetet sätt när det gäller relationer vi haft under en längre tid

Det som får oss att känna som vi gör, reagera och ge den respons vi ger i olika situationer, kommer från början från andras beteende. Det är alltså andras människors idéer, tankar och känslor som formar oss, de förs över på oss och vi upplever dem som verkliga. Detta blir våra sanningar, det vi tar med oss i livet.

Vi får med oss både bra och dåliga idéer, tankar och känslor. När vi är små barn har vi inget utvecklat intellekt, vi kan inte välja själva. Så vi är som en ”öppen bok” som tar emot allt som ”sanningar”. Vi vet inget annat. Vissa av dessa ”sanningar” är vi inte ens medvetna om utan de kommer på ”autopilot”. Vi tänker inte, utan reagerar av ren vana och gör saker som vi inte ens mår bra av.

Allt det goda du har i ditt liv, är det som får återkommande stöd av dig. Dina goda vanor. Du kan se det på dina resultat och i ditt beteendemönster.

Så är det även med det som inte fungerar i våra liv. Detta har inte med dig att göra från början, utan det handlar om vad du fått med dig på din resa i livet.

Det du kan göra är att bestämma dig för att ändra riktning och ge dig själv nya vanor som siktar på det du vill ha i ditt liv. För dig handlar detta om det du fått med dig från män i ditt liv. Du kan ändra ditt mönster! Och förändring kan vara lättare än vad vi tror!

Vi har fått med oss att det tar tid att förändras, men var kommer det ifrån? Är det en sanning? Nej! Förändringen kommer när du inte repeterar dåtid utan har ett tydligt mål om vad du vill ha i stället och börjar agera för det varje dag.

  • Vad skulle du göra om du inte hade några rädslor alls när det gäller relationer?
  • Hur skulle du agera om du visste att det fanns en mening med det som sker?
  • Vad skulle hända om du började repetera goda tankar om relationer, kärlek och glädje?
  • Hur skulle du vilja leva i din drömrelation?

När du blivit medveten om svaren på dessa frågor är det dags att agera mot detta, och göra det nu. Det finns ett talesätt om att all förändring ligger hos oss själva, oavsett vad som händer oss.

Att du reagerat som du gjort är fullt förståeligt. Men min förhoppning är att om du följer dessa förslag, så kommer dina känslor att ändras.

Tänk på att aldrig mäta dåtid med framtid, för då repeterar du det som varit och går tillbaka i det gamla.

Ge dig hän, lev nu och njut av din nye man! Acceptera rädslor, men lägg inte någon energi på det, utan lägg din kraft på allt du vill ha! Du är värd kärlek i överflöd!

 

Varma kramar från mig,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.