Annas guidning: Hur ska jag våga tro på kärleken igen?

Jag vill så gärna tro på kärleken och bli älskad, men jag har blivit bränd flera gånger. Är det så här det ska vara, eller vågar jag kasta mig ut igen?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Jag är nu tillbaka på ruta ett i livet igen. Jag har alltid trott på kärlek och vill tro det fortfarande. Har varit modig i mina beslut genom livet (alla har kallat mig för en romantiker) som har lett mig till förhållanden som inte har hållit av olika anledningar. Jag har velat bli älskad och jag har förstått att de jag varit ihop med inte har haft samma känslor för mig, eller att jag har varit för flexibel och kanske velat för mycket. Den sista mannen kunde inte acceptera att min dotter besökte mig lite oftare med sin nya pojkvän. Jag har varit ensamstående mor så jag kan inte föredra honom när jag vill att min dörr är alltid ska vara öppen för mina barn. Men det var annat också, han var inte riktigt juste mot mig. Nu tränar jag självkärlek och funderar på hur vill jag ha det i framtiden. Vågar jag som 60-årig ge mig in i spelet igen? Är det meningen att jag ska bli bränd gång på gång? Jag vore så tacksam för din handledning.

R

Anna Strandlind svarar: Visualisera allt du vill ha och känna tillsammans med en man!

Hej R!

Tack för din fråga, jag tror att många kan känna igen sig i det här. Jag tycker det är jättefint att du är en romantiker och ger av dig själv, att du är öppen för dina barn och finns där för dem. Det tyder på att du är älskad och har en fin relation med barnen.

Eftersom allt är energi så är också dina tankar energi. Osynliga för ”ögat” men de tankar som du fokuserar på blir du alltid känslomässigt involverad i, oavsett om det är medvetet eller omedvetet, bra eller dåliga tankar. När det handlar om relationer eller annat i livet som vi vill förbättra eller skapa nytt, är det alltid vår egen vibration som ger våra resultat. Alltså det du tror om dig själv och fokuserar på. Detta sitter så djupt rotat i oss från vår barndom och när vi växer upp.

Om man till exempel sett och upplevt att vuxna har bråkat eller sett sin mamma eller pappa ge allt av sig själv till andra, varit stressade och kämpat, så blir detta ett mönster hos oss själva. Det blir en sorts sanning som dock ej är sann. Där skapas vår självbild. Vår tro på oss själva.

Jag har nämnt detta tidigare men det är så viktigt att ta upp det igen. Du har två självbilder. Din inre självbild som styr vad du tror om dig själv, vem du är, vad du har för värde och hur du i grunden känner inför dig själv. Den yttre självbilden är den du visar utåt, hur du pratar, rör dig och är ”utåt”.

Det som styr alla resultat i livet är den inre självbilden, så om du känner att du är rädd skapar du mer rädsla inför kärlek. Om du bara ger till andra, så sänder du ut att du inte är värd att få tillbaka själv. Det är då vi upplever oro och stress.

Vi alla ska ge, men också ta emot och bygga upp tilliten till oss själva. Först och främst i kärlek. För om du vibrerar ut kärlek så får du mer av det! Du ska bli ”förälskad i dig själv” först, bli din egen bästa vän. Det kan du göra och det behöver inte vara svårt, tvärtom! Gör så här:

  • Hitta din passion i livet! Vad älskar du att göra?
  • Rör på dig, träna eller kom i gång fysiskt för då skapar du ett flöde i din kropp.
  • Vila och ät bra kost. Ge dig ut i till exempel föreningsliv eller något annat som du vill göra.
  • Köp dig något snyggt och klä upp dig så att du känner dig fin.

Gör allt som en förälskad människa gör. Agera och visualisera allt du vill ha och känna tillsammans med din man. Skriv ner och beskriv allt som du vill uppleva, inga hinder utan bara det du vill ha. Se och känn detta inom dig ofta, och le.

I början kanske du inte tror på det själv, men till slut blir du känslomässigt involverad i det du fokuserar på och helt plötsligt får du rätt tankar, möter rätt människor. Det leder till att du träffar din nya man. Och det är ingen slump för det är du själv som har attraherat in honom i ditt genom att vibrera i den energin och det du tror på.

Vi kommer så långt som vi tror om oss själva och det finns inga begränsningar i kärlek för dig, för du kommer att ha en relation. Grattis till det. Jag ser att du inom tre månader har en man vid din sida, men ta till dig verktygen du fått av mig. Det handlar om att tro på din kärlek till sig själv först och främst, men också sätta att gränser och säga nej till det du inte vill ha.

All kärlek till dig och varm kram,

Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.