Forskaren Helané Wahbeh: Studier visar att medialitet förbättrar livskvaliteten

Alla människor föds mediala. Det säger forskaren och författaren Helané Wahbeh vid Institute of Noetic Science. Hon menar att du kan träna upp dina förmågor och troligen ärver dina barn din medialitet! Själv är Helané Wahbeh uppvuxen med transseanser som en del av vardagen.

Text: Tia Jumbe
Foto: Shutterstock

Det är lätt att tro att medialitet är något magiskt, en förmåga förunnat några få människor. Men sannolikheten är stor att även du som läser det här är medial!

Alla utom ett fåtal människor föds nämligen med en medial förmåga av något slag, det kan handla om alltifrån att ha en stark intuition, kunna se eller känna energier, till att kunna gå in i trans och förmedla healing eller budskap (transmediumskap). Och även om du inte känner dig särskilt medial just nu så går dina förmågor att träna upp!

Kanalisering handlar om att ta del av information och/eller energi som inte begränsas till vår vanliga uppfattning av tid och rum. Det är dock inte helt klarlagt ännu exakt hur det går till. Troligen går det till på lite olika sätt beroende på vilken typ av kanalisering det handlar om.

– Sannolikt är kanaliseringen inte en kraft i sig. Allt i universum är sammanlänkat och vårt medvetande är inte begränsat till vår hjärna. Förmodligen spelar allas våra unika medvetanden en viktig roll i universum, säger Helané Wahbeh.

Transseanser i hemmet

Helané Wahbeh har ägnat de senaste sju åren åt att leda forskning och själv forska på just medialitet och besläktade fenomen vid Institute of Noetic Science, Ions, i Kalifornien. Hon är själv uppvuxen i en familj med transmedium på sin mammas sida, och har deltagit i transseanser sedan barnsben. Det har gett henne tillgång till flera nivåer av vår verklighet.

– Jag kunde få stöd av mina guider och hade ingen rädsla för döden, som andra barn kan ha.

– Samtidigt var det här något jag dolde i vissa sammanhang, jag kände mig konstig och ville inte prata med alla om det, säger hon.

Just det faktum att hon själv kände sig konstig och udda med sina mediala upplevelser gjorde att hon ville skriva boken The Science of Channeling, som kom 2021. Hon möter också många människor som drar sig för att prata om sina förmågor.

– Varje gång jag föreläser tar människor kontakt med mig efteråt och säger att de inte tidigare vågat berätta om sina upplevelser för att de varit rädda att bli stämplade som galna.

Forskning om kanalisering

Även om det finns en hel del vetenskapliga bevis för ”övernaturliga” fenomen och förmågor är det nämligen fortfarande mycket hysch-hysch kring det – och framför allt angående forskning i ämnet. Helané Wahbeh säger att det finns många gamla tabun kvar.

– Det finns en rädsla som är nedärvd från häxprocesserna, från religionens förtryck och från den moderna materialismen. Det gör att människor inte vågar prata helt öppet om det.

Boken hoppas hon ska hjälpa fler att våga komma ut ur den mediala garderoben, bland annat genom att visa hur oerhört vanligt det är.

– Många känner sig isolerade med sina förmågor. Jag vill att de ska förstå att det finns mycket vetenskaplig forskning om kanalisering, att de inte är ensamma och sannolikt inte galna.

Helané Wahbeh har gjort många studier om kanalisering och medialitet, och de flesta deltagarna i studierna säger att de har familjemedlemmar med liknande förmågor och upplevelser som dem. Själv är Helané Wahbeh intuitiv, inte ett transmedium, som sin mor och mormor - och nu ser hon spår av liknande förmåga hos sin yngsta son.

– Min 21-åring är inte så exalterad över det här, men min 9-åring, däremot, är väldigt intuitiv. När jag säger att han ska fråga sin kropp och själ vad den säger sluter han sina ögon och känner in innan han svarar, berättar Helané.

Helané Wahbeh vill inspirera människor att utveckla sin medialitet. Det förbättrar nämligen livet, säger hon, och gör det lättare att fatta beslut, eftersom vi får tillgång till informa­tion vi annars inte skulle haft tagit del av.

– Medialitet förbättrar livskvaliteten i sig, visar studier som vi har gjort, men det stärker också möjligheten att med hjälp av vår intention manifestera den verklighet vi längtar efter, säger hon.

Så, vad väntar du på - sätt igång och träna!

20220817-Helané-Wahbeh.jpgHelané Wahbeh är forskare i medvetenhet.

Lär dig att urskilja det viktiga i mediala budskap

Ibland är den information du får inte relevant för dig. Lär dig att urskilja vilken information som är relevant. Här är en övning som hjälper dig.

1. Sitt bekvämt och avslappnat.

2. Sätt intentionen att ditt och bästa högsta jag ska tala och att du ska få tydliga och guidande svar.

3. Ställ en fråga, börja med enklare frågor där svaret är ja eller nej.

4. Ställ sedan följande frågor och känn in hur de känns i kroppen:

Sammandragande eller expanderande, hör du ett inre ja eller nej, eller får du en inre symbol som representerar ja eller nej:

• Var kommer källan till den här informationen ifrån? Är den viktig för mig att veta?

Om ”ja”:

• Vilken är källan till informationen?
• Är den här informationen viktig i mitt liv?
• Är den här informationen något jag borde ta in i mitt liv?
• Kommer den här informationen stötta mig på min väg?
• Är det något annat jag behöver veta om den här informationen?

8 steg till kanalisering

1. Ta hand om din kropp

Vad äter och dricker du? Vad använder du för produkter på din kropp? Är detta stärkande för din kropp? Använd din intuition för att ta reda på vad du bör äta och hur du bör röra på dig. Var öppen för vad kroppen talar om för dig och för att det du behöver variera från dag till dag och över perioder.

2. Rena ditt sinne

Större klarhet i sinnet gör det lättare att kanalisera. Bli uppmärksam på dina tankar, har du positiva och stöttande tankar om dig själv? Meditation är utmärkt för att bli medveten om din tankeprocess.

3. Harmonisera ditt hem

Om du lever i en stökig och rörig miljö eller med stökiga och kaotiska människor omkring dig är det svårt att få ro att kanalisera. Skapa en mer harmonisk omgivning. Det är också fint att utse en särskild plats där du kan sitta när du kanaliserar, och rena den och dig själv med rökelse, kristaller eller eteriska oljor.

4. Sätt en tydlig intention

En tydlig intention riktar din odelade uppmärksamhet till det du vill uppnå. Du kan sätta en generell intention kring din kanalisering: att du är trygg och skyddad, att allt som hindrar dig från att kanalisera försvinner, att din kanalisering är gynnsam för dig, de omkring dig och mänskligheten. Sedan kan du sätta specifika intentioner kring varje kanaliseringstillfälle.

5. Grundning och beskydd

En del kan känna sig lite obehagligt utspejade när de kanaliserar. För att undvika det kan du grunda dig själv innan du börjar. Du kan säga till dig själv att du grundar dig själv nu, du kan visualisera att du går med dina bara fötter på jorden eller att du har rötter som växer ut under dina fötter och ner i jorden. För att skydda dig kan du säga: ”Jag är trygg och beskyddad”, eller visualisera en bubbla av ljus runt dig.

6. Kalla på hjälpare

Att utveckla en relation till dina andliga guider kan hjälpa dig med kanalisering. Alla människor har andliga guider som linjerar dig med din själs väg i det här livet. För att skapa en relation till dem, eller till den som för teamets talan, behöver du bara be att de tar kontakt med dig på ett sätt som du kan uppfatta.

7. Ta emot information och energi

Sitt bekvämt och skönt. Slut ögonen, ta några djupa andetag, slappna av. Öppna dig själv för kanalisering. Ställ din fråga – och bara vänta på svar. Lita på vad som kommer, oavsett om det kommer som ett ljud, en bild, eller en känsla. Lita på att det du får till dig är det du behöver just då, även om du inte riktigt förstår det.

8. Stäng sessionen

Fortsätt med din kanalisering tills du känner att sessionen är klar. Du kan då formellt stänga sessionen genom att visualisera att du stänger kanalen, tacka dina guider och universum, och deklarera att sessionen är stängd. För att undvika att stressa ditt nervsystem är det viktigt att stänga kanalen. Visualisera till exempel att kronchakrat sluts och att kanalen för intuitionen stängs.

Exempel på mediala förmågor

• Intuition – att känna på sig saker via känslor i kroppen, en ”känsla” eller att man bara ”vet”
• Kroppsliga sensationer
• Fysiska sensationer från andra människor
• Inre vetande i samband med fysisk kontakt
• En inre röst
• Kommunikation med icke-fysiska varelser
• Att kunna förutsäga framtiden
• Att kunna läsa tankar
• Att drömma sanndrömmar
• Healing
• Att kunna visualisera och manifestera

Det här är Helané Wahbneh

Ålder: 49 år.
Yrke: Forskare i medvetenhet.
Bor: Washington state i USA.
Kontakt: research@noetic.Org

Läs även:

Pierre svarar: Kan man förlora sin medialitet?

Benny Rosenqvist: Se barnens medialitet som en gåva

Behöver du andlig vägledning? Här är 8 råd till dig som känner dig vilsen

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.