Guide: 3 kristaller som passar Tvillingarna

Den sociala begåvningen är Tvillingarnas största tillgång. De älskar att prata och diskutera allt mellan himmel och jord. Tvillingarnas dubbla personlighet kan dock ibland göra dem ytliga och rastlösa. För att leva ut sina underbara gåvor och inte förlora fotfästet är kristallerna agat, månsten och tigeröga perfekta val för en Tvilling.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Shutterstock

Det här är Tvillingarna

Lufttecknet Tvillingarna är kunskapens, tankarnas, karismans, nyfikenhetens, och lekfullhetens stjärntecken. De är kvicktänkta, älskar att prata och diskutera och söker ständigt nya kontakter. En utmaning är dock tecknets dubbelhet, att de fastnar i tankar de inte kan släppa och lätt kan gå från nyfiken till ointresserad. Något som kan vara utmattande för en Tvilling. Det är därför viktigt att välja rätt livsval där Tvillingarnas så många positiva sidor kan få blomma ut.

3 kristaller som passar Tvillingarna:

 

20210526-Agatstenar-1500.jpg

Agat

Tvillingen kan aldrig sluta vara nyfiken. Agaten förstärker Tvillingarnas fascination över livet och hjälper dem att landa med fötterna nedåt.

Egenskaper: Vardagsliv, magi, tillit. Agat är inte en sten för lyx och glamour. Den värnar om det enkla, nära och självklara. Den stödjer lugn och ro och hjälper oss att våga ge mer av oss själva.

Det här är agat: Det sägs att honung öppnar stenens porer och gör att den kan påverkas av olika färger. Den är älskad för sina magiska mönster av cirklar som söker sig inåt.

Chakra: Rotchakrat eller alla chakran beroende på färg.

 

 

20210526-Tigerogastenar-1500.jpg

Tigeröga

Binder ihop den nyfikna, sökande, tänkande personen med styrkan, vildheten och närvaron i den materiella världen.

Egenskaper: Streetsmart, styrka, närvaro. I områden som rör praktiska, materiella och konkreta frågor ger den energi och förståelse. Den stimulerar även medvetenhet och vakenhet kring sexualitet och känslor.

Det här är tigeröga: Den hjälper dig förverkliga idéer och stärker ditt självförtroende och mentala förmågor.

Chakra: Bas, solar plexus.

 

20210526-Moonstone-1500.jpg

Månsten

Healingsten som hjälper Tvillingarna att komma i kontakt med sina känslor. Den ger inte svar på frågan varför, utan låter oss släppa taget om sinnets eviga undran över livet.

Egenskaper: Receptivitet, gudinnan, mystik. Har fått sitt namn från månens ljus som vägleder oss om natten. Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem.

Det här är månsten: Är ett fältspat och syskon med regnbågsmånsten, labradorit, solsten och amazonit. En fin månsten har som ett ”öga” eller en ljuslinje när ljuset vilar på den polerade stenen.

Chakra: Navel, hjärta, hjässa.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet

 

Visste du att ...

• Agat sägs vara bra för trädgårdsarbete och kärleksmagi.

• Tigeröga är en perfekt sten för dig som söker klarhet och som behöver en intelligent blick för att se ordning bland kringspridda detaljer. Ha den runt halsen, på jobbet, tentasalen eller varför inte i bh:n för extra kraft?

• Månstenen används ofta som talisman för fruktsamhet och graviditet.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.