Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 3!

Solen går in i Vattumannen vilket ger oss en känsla av självständighet och individualism. Använd dessa energier för att sätta ord på dina drömmar och visualisera den framtid du önskar.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 3, 2021

Tiden 18/1 – 24/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under veckan som kommer så händer en hel del på himlavalvet. Solen går nu vidare in i Vattumannen där även Merkurius, Jupiter och Saturnus befinner sig. De kommande fyra veckorna kommer Solen bidra med en förstärkning av Vattumannens originella och luftiga energi!

Måndag 18/1

Inga transiter

 

Tisdag 19/1

I dag går Solen in i Vattumannen, det är nu även Vattumannens år då Jupiter är i Vattumannen, så nu kan vi vänta oss ytterligare en förstärkning av Vattumannens energier! Även Merkurius och Saturnus befinner sig i Vattumannen.

Vattumannen är ett spännande och originellt lufttecken, som ger en känsla av självständighet, individualism och Vattumannens tecken gör oss mer logiska men också intuitiva och intresserade för det andliga.

Vattumannens energi bidrar till att vi lättare kan se visionen av våra liv och att vi lättare kan föreställa oss hur vi vill att det ska vara. Det är en perfekt energi för dig att sätta ord på ditt drömliv! Vattumannen styr även över Internet och redan för ett par år sedan så skrev jag om möjligheterna att inför 2021 arbeta mer digitalt, så om du har drömmar och visioner i att nå ut och att arbeta mer via Internet så är de kommande fyra veckorna perfekta för att intensifiera ditt arbete!  

 

Onsdag 20/1

I dag möts Mars och Uranus i Oxens tecken. Mars är krigarplaneten, den grekiska mytologins Ares och Uranus är den grekiska mytologins Uranos som skapade världen ur kaos tillsammans med sin fru Gaia, Moder Jord. När dessa båda planeter möts så kan vi förvänta oss det oväntade. De möts i Oxens tecken och Uranus styr ”jordskorpan” så när Uranus är aktiv så kan det tyvärr innebära att jorden rör sig i form av jordskred och liknande. Med Mars aktiv så finns det en risk att aggressiviteten briserar. Så, vi får verkligen hoppas att inte det oväntade blir för oväntat, framförallt i USA, där Mars inträde i Oxen den 6/1 innebar tråkigheter. Nåväl, dessa transiter sker även någonstans i våra personliga horoskop och Mars skapar drivkraft och motivation och Uranus ger nya, unika tankar och idéer. Uranus styr över andlighet, teknik och internet, bland annat, så använd gärna kraften i denna dag till att ta nya initiativ inom det som motiverar dig! Det är en kraftfull dag! Om du har planer på att nå ut via internet så passa på!

 

Torsdag 21/1

Inga transiter

 

Fredag 22/1

Inga transiter

 

Lördag 23/1

Mars, i Oxen, bildar i dag en utmanande kvadratur till Jupiter i Vattumannen. Mars skapar en energi av att ”kicka igång” och Jupiter står för högre visdom, resor, studier och också högre visioner. Så i dag är en dag då du kan använda energin till att utmana dig själv i att ta nya kliv! Men, se till så att du riktar din energi på rätt saker och på det som är viktigt för dig. Mars kan ge energi av att vara en vinnarskalle och kan få dig att utmanas att tävla med andra, men rikta den energin till att tävla mot dig själv istället på ett positivt sätt!

I dag möts även Venus i Stenbocken och Neptunus i Fiskarna i en fin aspekt till varandra. Det ger väldigt fina, kärleksfulla och spirituella energier. Om du ägnar dig åt skapande så använd dessa energier till att skapa, att skriva vackra ord, att måla vackra bilder och att sjunga vackra sånger. Du är mer mottaglig för det vackra och kan njuta av en kärleksfull film, en digital utställning eller något liknande som ger dig konsten och inspirationen då Venus, kärlekens planet, styr över alla konster och Neptunus bland annat över det artistiska och musikaliska. Kärleken är i luften i dag!

 

Söndag 24/1

I dag möts Solen och Saturnus i Vattumannens tecken. Solen symboliserar vår livsenergi och Saturnus är den stränga fadern, som driver oss hårt mot våra mål. Saturnus kan få oss att känna ”I´m not good enough” (jag är inte bra nog), oavsett hur bra vi än är, men kom i håg att det är en känsla, inte en sanning. Så i dag kan det kännas lite tungt med allt ansvar som vi känner vilar på våra axlar. Så försök att vara snäll mot dig själv, hitta glädjen i vardagen och träna på avslappningsövningar. Ta en lugn, skön söndag helt enkelt!

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.