Astroguidning vecka 11: Nu blir det full fart

Framför oss ligger en spännande vecka med många transiter på planethimlen. Helena-Magdalena uppmanar oss att lägga lite extra fokus på mindfulness och andningsövningar, då intensiva dagar väntar.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 11, 2023

Tiden 13/3 – 19/3

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Vi har precis lämnat en intensiv astrologisk vecka med Saturnus inträde i Fiskarna och en mäktig superfullmåne i Jungfrun bland annat.

Under veckan som kommer så sker det väldigt många transiter och de personliga planeterna är alla väldigt aspekterade under veckan som kommer.

Ett flertal av dessa transiter sker som du ser på 25 – 27* så om du i ditt personliga horoskop har betydande planeter på dessa grader så lär du få en intensiv vecka där du kanske behöver fokusera lite extra på mindfulness och andning, för nu blir det full fart.

Solen, Merkurius och Neptunus bildar konjunktioner i Fiskarna, och Mars bildar en kvadratur till dessa där han befinner sig i Tvillingarna, så jag kommer skriva ihop dessa transiter lite i stället för att skriva om dom gång på gång. Men du ser under vilken dag de är exakta här under. 

Merkurius och Venus bildar transiter till Pluto som nu står på det sista skälvande steget, 29.52 – 29.55 grader i Stenbocken för att under nästa vecka 23/3 glida in i Vattumannen och lämna Stenbocken för några månader.

Från sommaren är Pluto retrograd och backar tillbaka in i Stenbocken igen och 24/1 2024 går han in i Vattumannen för att stanna i tecknet i 20 år!

 

 

Måndag 13/3

Inga transiter

 

Tisdag 14/3

Inga transiter

 

Onsdag 15/3

Mars, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 25* 

 

Torsdag 16/3

Venus går in i Oxen

Solen konjunktion Neptunus, Fiskarna 25*

Merkurius konjunktion Neptunus 25* Fiskarna

Solen, Fiskarna kvadratur Mars, Tvillingarna 26*

Venus, Väduren kvadratur Pluto, Stenbocken 29,52*

I dag är det full aktivitet på planethimlen då flera av de personliga planeterna bildar aspekter till olika planeter.

Kärleksplaneten Venus kommer hem till ett av sina egna tecken, Oxen (Venus härskar även över Vågen). Här i Oxen trivs hon väldigt bra och Venus bidrar till kärlek, harmoni, balans, och god tur. I Oxens jordenergier så passar det dig perfekt att ta lite extra hand om din kropp, ditt tempel. Yoga och meditation passar bra. Oxens tecken genomsyras av sinnlighet, att njuta lite extra genom sina sinnen. Kärleken ser fin ut under kommande veckor.

I dag skapas det en konjunktion av Solen, livskraft, Merkurius, kommunikation, och Neptunus, drömmarna. Detta är en underbar aspekt för att meditera, skriva och att du fångar din innersta längtan, dina drömmar och sätter ord på dessa. Intuitionen är stark och intellektet är kvickt nu. Så klä dina känslor och drömmar i ord, skriv ner eller måla en vision för framtiden.

Samtidigt så bildar Solen och Mars en kvadratur så låt dig inspireras och drömma, men bli inte frustrerad om inte allt skapas för dig på en och samma gång. Mars har bråttom och därför är det bra för dig att ha tålamod. Vänd din frustration till energi du kan använda dig av som genom kreativ visualisering till exempel.

Venus bildar en kvadratur till Pluto i dag och när Pluto är inblandad så kan det handla om kontroll och makt på olika sätt. Om du är i en befintlig kärleksrelation så kan det göra dig medveten om att du blir kontrollerad, manipulerad eller att du på något sätt känner dig instängd. Likaså kan du se över ditt sätt att visa kärlek, i dag kan dessa frågor bli aktuella så du kan göra värdefulla insikter.

 

Fredag 17/3

Merkurius, Fiskarna kvadratur Mars, Tvillingarna 26* 

Solen konjunktion Merkurius 27* Fiskarna

Venus, Oxen sextil Saturnus, Fiskarna 1*  

Merkurius, luft, och Mars, eld, utmanar varandra i dag. Tankarna och orden är kvicka och eldas på av Mars rastlösa energi. Så i dag är det bäst att hålla tungan rätt i mun och inte agera i affekt. Det är ok att bli arg, men det är bra att vakta sin tunga i meningsskiljaktigheter, för i dag är det lätt att fastna i att ”jag vill vinna denna ordstrid”.

Sov på saken, i morgon har allt lugnat sig igen. Fatta inga förhastade beslut, fatta helst inga beslut alls.

Gällande Solens och Merkurius konjunktion så har jag skrivit om den tidigare.

Venus och Saturnus möts i en vacker sextil och bidrar till att du söker trygghet i kärlekslivet. Om du är i en befintlig relation så eftersträvar ni att ni båda ska känna samhörighet, trygghet och långsiktighet. I en eventuell ny relation så är det avgörande att det ska finnas en känsla av trygghet för att du ska vilja engagera dig djupare.

 

Lördag 18/3

Inga transiter

 

Söndag 19/3

Merkurius går in i Väduren

Merkurius, Fiskarna sextil Pluto, Stenbocken 29.55*

Merkurius, himlens kvicka budbärare, går i dag in i Vädurens eldiga energi efter att ha varit i Fiskarnas tecken i flera veckor. På sin väg ut ur Fiskarna bildar han en gynnsam sextil till Pluto, som för att transformera att dina drömmar blir till verklighet. Med Merkurius inträde i Väduren blir du mer klartänkt och låter dina drömmar bli verklighet!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen eller i Näras dagshoroskop och veckohoroskop.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 

 

Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.