Astroguidning vecka 3: En ny era står för dörren

Vi har en otroligt spännande vecka framför oss då både Solen och Pluto går in i Vattumannens tecken. Senast Pluto befann sig i Vattumannen var för ungefär 250 år sedan och av händelserna som skedde då kan vi anta att stora förändringar står för dörren även nu.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 3, 2024

Tiden 15/1 – 21/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Pluto går in i Vattumannen och en ny era står för dörren!

Pluto är den planet som befinner sig längst ut i vårt solsystem. Det innebär att det tar väldigt lång tid för honom att ta sig ett varv runt solen. Det tar Pluto 248 år att runda Solen, vilket vi kan jämföra med Jordens ca 365 dagar. Detta innebär att Pluto befinner sig i varje tecken under lång tid.

Pluto har vandrat genom Stenbocken sedan 2008. Under 2023 vandrade han in i Vattumannen under några månader innan han återvände till Stenbocken, men nu går han alltså med full kraft in i Vattumannen! I september fram till november går han åter in i Stenbocken en sista gång för att därefter färdas genom Vattumannen i tjugo år.

Denna vecka skapas ett rejält energiskifte då även Solen lämnar Stenbocken och går in i luftens fasta tecken Vattumannen. Det är som att någon öppnar fönstret och släpper in friska vindar, nya tankar och nya idéer!

Innan Solen och Pluto går vidare in i Vattumannen senare i veckan så har vi först några transiter att titta närmare på.

 

 

Måndag 15/1

Inga transiter

 

Tisdag 16/1

Solen, Stenbocken sextil Neptunus, Fiskarna 25* 

Detta är en mjuk och positiv transit som ökar din känslighet, inspiration och intuition. Det är en perfekt möjlighet för att meditera och lyssna till ditt inre. Var medveten om i fall du har kämpat på för hårt ett tag, för då kan du använda dessa energier till att känna efter vad du längtar efter och vara lite snällare mot dig själv.

 

LÄS ÄVEN: Veckans horoskop

 

Onsdag 17/1

Inga transiter

 

Torsdag 18/1

Merkurius, Stenbocken sextil Saturnus, Fiskarna 5* 

 

Fredag 19/1

Merkurius, Stenbocken sextil Jupiter, Oxen 6* 

Venus, Skytten kvadratur Neptunus, Fiskarna 25*  

I dag bildar Merkurius och Saturnus en gynnsam transit som är en positiv motpol till den transit som bildas mellan Venus och Neptunus.

Merkurius och Saturnus samarbete bidrar till att sunt förnuft och ger dig en klar och tydlig bild av dig själv och ditt liv medan kvadraturen mellan Venus och Neptunus plötsligt kan få dig att tvivla på dig själv eller någon annan. Så, använd då ditt sunda förnuft och låt inte de förvirrade energierna ge dig låg självkänsla eller en förvrängd bild av dig eller någon annan.

 

LÄS ÄVEN: Dagens horoskop

 

Lördag 20/1

Solen konjunktion Pluto 29.59* Stenbocken 

Solen in i Vattumannen 

I dag lämnar Solen Stenbocken och går in i Vattumannens luftiga och härliga energi och det bidrar till ett rejält energiskifte vilket innebär att du kommer känna dig friare, dina tankar blir mer intensiva och du tänker utanför boxen under kommande veckor. Vid sin sida har Solen mäktiga Pluto och det är bara några timmar mellan deras inträde i Vattumannen.

 

Söndag 21/1

Pluto går in i Vattumannen

I dag är dagen då Pluto går vidare in i Vattumannen, under de kommande 20 åren kan vi förvänta oss stora förändringar i världen.

Pluto är en kraftfull planet som står för liv och död, transformation och att gå djupt in i saker och ting.

I Stenbocken, vilket är det ledande jordtecknet har han transformerat olika strukturer och större organisationer. Vi har också sett hur de senaste åren har inneburit ekonomiska kriser vilket också var fallet när Pluto gick in i Stenbocken.

Nu går Pluto vidare in i Vattumannen som är luftens energi. Vattumannen styr över det originella, teknik, internet och vårt högre medvetande.
Som ett exempel så kan vi se den snabba utvecklingen av AI under 2023.

I Vattumannen så finns det en frihetslängtan och att man vill ha makten över sitt eget liv. Med teknikens hjälp kan vi se hur allt fler arbetar hemifrån eller lever som digitala nomader. Vattumannen styr även över andlighet och vi kan förvänta oss att andligheten ökar.

Senast Pluto befann sig i Vattumannen var för ungefär 250 år sedan. I de historiska händelserna ser man mycket frigörelse; det amerikanska revolutionskriget, Rysslands annektering av Krim, franska revolutionen och rysk-turkiska kriget för att nämna några. Människor ville ha självbestämmande och det kan vi förvänta oss de kommande 20 åren.

Det är en spännande utveckling när kraftfulla Pluto möter Vattumannens originalitet.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.