Astroguidning vecka 36: Den feminina kraften stärks

Både Merkurius och Solen möter Jupiter i den positiva transiten trigon, så det är underbara energier av expansion och god tur under veckan!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 36, 2023

Tiden 4/9 – 10/9

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Under året går hela sju planeter retrograd; Merkurius, Venus, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto! I veckan så kan man säga att alla sju planeter går retrograd samtidigt, men på tisdag börjar Venus vända framåt och Jupiter vänder retrograd.

Då Jupiter vänder retrograd är alla de sociala och kollektiva planeter retrograda nu. Under retrograderna ges det möjligheter till att omvärdera och att ta tag i saker och ting som är olösta i ditt liv. Det påverkar även världsliga händelser på olika sätt. Det är en bra tid för att se nya lösningar på gamla problem.

 

Måndag 4/9

Jupiter vänder retrograd på 16* Oxen

Nu börjar Jupiters retrograd i Oxen som pågår fram till 31/12 då Jupiter vänder framåt på 6* i Oxen. Oxen står för dina resurser; inre som yttre och det är en bra tid att reflektera över ditt självvärde och vilka steg du önskar ta framåt i livet. Sätt upp nya mål för livet under månaderna som kommer. Jupiter står för expansion och vill ha allt nu, men Oxen står för långsamhet så nu handlar det om att ha tålamod. På nyårsafton börjar Jupiter vända om så inför 2024 kommer de förändringar du gör nu bära frukt.

Venus vänder direkt på 12* Lejonet

Venus har rört sig bakåt sedan 23 juli då hon befann sig på 29* i Lejonet. Nu börjar hon vända framåt på 12* i Lejonet. Venus är den feminina energins planet, kärleksplaneten, de sköna konsternas planet och den lilla lyckoplaneten. Under sommaren har hon också haft sällskap av Mars, de båda är himlens kärlekspar så det har varit kärleksfulla vibbar i luften. Deras möte har skett i Lejonet som är kärleksaffärernas tecken.

Nu när hon rör sig framåt kommer det stärka den feminina kraften, kvinnors röst höjs och vi kan förvänta oss att kraftfulla kvinnor träder fram.

Merkurius (R), Jungfrun trigon Jupiter, Oxen 16*

Merkurius, som är retrograd bildar nu en härlig trigon till Jupiter. Det är en underbar energi för allt som har med kommunikation att göra. Du har lätt att sätta ord på vad du vill, de drömmar du har och vad du vill uppnå. Denna transit kommer också med spännande och positiva nyheter till dig.

 

Tisdag 5/9

Inga transiter

 

Onsdag 6/9

Solen och Merkurius (R) konjunktion på 14* Jungfrun

I dag möts Solen och Merkurius, som är retrograd, på 14* i Jungfrun. Det ger dig mental klarhet och snabba tankar. Det är en social transit och du kommer ha fullt upp med möten, samtal och engagemang.

LÄS ÄVEN: Dagens horoskop

 

Torsdag 7/9

Inga transiter

 

Fredag 8/9

Solen, Jungfrun trigon Jupiter (R), Oxen 16*

I dag är det en av årets lyckligaste dagar då mötet mellan Solen och Jupiter bidrar med expansion, god tur och framgång. Det är som ett underbart flöde som skapas och det du drömt om kan manifesteras med lätthet nu. Det är perfekt för dig att skriva ner dina framtidsdrömmar nu, dröm stort och låt Universum öppna nya dörrar för dig.

 

Lördag 9/9

Inga transiter

 

Söndag 10/9

Inga transiter

 

LÄS ÄVEN: Veckans horoskop

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.