Astroguidning vecka 45: Kärlek, fred och rättvisa

Veckan får en riktigt härlig start då kärleken är på topp och din intuition förstärks av planeternas rörelser. Framåt helgen gör du dock bäst i att sakta ner och inte låta dina känslor springa i väg med dig.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 45, 2023

Tiden 6/11 – 12/11

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

 

Solen vandrar vidare genom djupa kraftfulla Skorpionen under veckan. Skorpionens planet är Pluto som både Venus och Merkurius skapas transiter till i veckan som kommer. Merkurius samarbetar med Neptunus och intuitionen, andligheten och känslor är kraftfulla nu. Passa på att meditera och lyssna inåt, du får tydlig guidning nu. Venus går in i lufttecknet Vågen och Merkurius går in i eldtecknet Skytten så det blir mer extrovert energi än föregående vecka.

 

Måndag 6/11

Venus, Jungfrun trigon Pluto, Stenbocken 28* 

Det är kärlek i luften när Venus och Pluto möts i en härlig trigon. Det är kärlek och attraktion i luften! Kärleken gynnas och relationer bli mer djupa och intima. Det är en underbar möjlighet för nya relationer att skapas.

 

LÄS ÄVEN: Veckans horoskop

 

Tisdag 7/11

Merkurius, Skorpionen trigon Neptunus, Fiskarna 25*

En underbar och kreativ energi skapas vid denna transit. Att skapa genom konst, skrivande och musik är extra gynnsamt. Merkurius och Neptunus befinner sig båda i olika vattentecken så intuitionen är väldigt kraftfull, en perfekt mix mellan tanke och intuition.

Låt dagen ge dig många möjligheter att dagdrömma och låt din fantasi inspirera dig, den är genomsyrad av din intuition om vad som kan ske.

 

Onsdag 8/11

Venus går in i Vågen

Venus lämnar nu Jungfrun och går vidare in i ett av sina egna tecken, Vågen. Venus härskar över både Oxen och Vågen. Här i Vågen kommer Venus energier till sin rätt, vilket gynnar kärlek, fred, diplomati och rättvisa. Vågen är ett mentalt lufttecken så orden kommer till sin rätt under detta inflytande, både genom tal, skrift och sång.

Venus och Vågen står för rättvisa, diplomati och fred, så vi får hoppas att freden gynnas under kommande veckor.

 

Torsdag 9/11

Merkurius, Skorpionen sextil Pluto, Stenbocken 28* 

Nu möter Merkurius upp intensiva och djupa Pluto vilket än en gång förstärker intuitionen denna vecka, precis som i tisdags. Denna transit ger kraft och djup i dina tankar och känslor. Det är en perfekt transit för att sätta ord på vad du verkligen vill. Lyssna till din intuition, den är verkligen en vägvisare nu. Djupa ämnen tilltalar dig nu som astrologi, psykologi, kriminologi och andra ämnen passar perfekt att fördjupa dig i i höstmörkret.

 

LÄS ÄVEN: Dagens horoskop

 

Fredag 10/11

Merkurius går in i Skytten

I dag går himlens budbärare Merkurius vidare in i Skyttens tecken. Han trivs perfekt här i Skyttens energi, vilket gynnar nyfikenheten att söka meningen med livet. Du kan uppleva att dina tankar blir mer rastlösa, snabba och nyfikna efter Merkurius transit in i Skytten. Det är en perfekt tid för att skriva, plugga och undervisa.

Merkurius, Skytten kvadratur Saturnus Fiskarna 0.32* 

Samtidigt bildar Merkurius en spänd kvadratur till läromästaren Saturnus, vilket också får dig att se lite mer seriöst på livet. Denna transit gynnar mentalt arbete och ger dig kraft att ta dig igenom det som har känts utmanande för dig.

 

Lördag 11/11

Mars, Skorpionen opposition Uranus, Oxen 21* 

Hoppsan, i dag gäller det att inte brusa upp under helgen, utan ha koll på ditt humör. Mars opposition Uranus kan höja ditt temperament och det finns en risk för vredesutbrott, framför allt om sådant som har upprört dig tidigare. Var försiktig i trafiken. Andas om du kommer i utmanande situationer. Sov på saken tills ditt temperament lättar.

 

Söndag 12/11

Inga transiter

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.