Astroguidning vecka 5: Fullmånens energier gör dig fri

I slutet av veckan kan vi glädjas åt en kraftfull fullmåne i Lejonets tecken. Passa på att förändra de områden av ditt liv där du känner att du sitter fast. Nu finns det nämligen gynsamma energier att ta del av.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan

Vecka 5, 2023

Tiden 30/1 – 5/2

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Veckan inleds med en riktigt härlig dag då Solen och Mars bildar trigon i lufttecknen Vattumannen och Tvillingarna. Samtidigt så bildar även Merkurius och Uranus en härlig trigon i jordtecknen Stenbocken och Oxen, vilket de även gjorde den 9/1.

Trigoner är gynnsamma aspekter och det blir en toppendag på måndagen med mycket livsinspiration, motivation och spännande idéer och nyheter!

Därefter är det lite lugnare fram till helgen. På lördagen utmanar Solen Uranus med en kvadratur i de fasta tecknen Vattumannen och Oxen. På söndagen är det en kraftfull fullmåne i kreativa eldtecknet Lejonet. Då möts också himlens kärlekspar Venus och Mars i en utmanande kvadratur.

 

Måndag 30/1

Solen, Vattumannen trigon Mars, Tvillingarna 10*

I dag möts Solen och Mars i en härlig trigon där de laddas av varandras härliga energier, detta sker i lufttecknen Vattumannen och Tvillingarna. Så spännande nyheter, tankar, idéer kan väntas och det ger en härlig boost med motivation och drivkraft.

Merkurius, Stenbocken trigon Uranus, Oxen 15* (igen också 9/1) 

Även Merkurius och Uranus möts i dag vilket är en underbar transit som bjuder på spännande nyheter och geniala idéer!

Så ta till vara på denna dagens trigonenergi och satsa på dina drömmar och den inspiration du känner nu.

 

Tisdag 31/1

Inga transiter

 

Onsdag 1/2

Inga transiter

 

Torsdag 2/2

Inga transiter

 

Fredag 3/2

Inga transiter

 

Lördag 4/2

Solen, Vattumannen kvadratur Uranus, Oxen 15*

I dag möts Solen och Uranus i en spänd kvadratur. Du kan känna det som att du står på en ostadig grund och att du inte riktigt vet vart du är på väg. Det kan vara en aning om förestående förändringar eller helt enkelt förändringar som sker nu. Uranus kan skaka om rejält, men det är för att skapa något som är bättre så ha tillit.

 

Söndag 5/2

Fullmåne, 16.40* Lejonet

I dag är det en mäktig fullmåne i eldtecknet Lejonet. Härskare över denna måne är Solen och fokus är vad du känner i ditt hjärta. Venus och Mars möts samtidigt i en kvadratur, så det är värdefullt för dig att känna in vad ditt hjärta säger till dig. Känner du att du sitter fast eller att du är begränsad på något sätt så kan det vara dags att förändra det. Lyssna till din intuition nu. Solen och Mars bildar en positiv till denna fullmåne så när du tillåter dig att släppa taget om det som eventuellt håller dig i låst läge så får du tillgång till en härlig drivkraft och motivation.

Venus, Fiskarna kvadratur Mars, Tvillingarna 11*

Himlens kärlekspar Venus och Mars möts nu i en spänd kvadratur. Venus är i intuitiva Fiskarna och Mars är i luftiga Tvillingarna. Så det kan uppstå diskussioner och här handlar det om att integrera både tanke och känsla i allt som har med kärlek att göra. Samtidigt så är passionen stark och trots att man kanske inte alltid förstår varandra i relationer så är lusten och passionen det som leder er framåt. Om du är singel så kan du bli passionerat förälskad!

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen eller i Näras dagshoroskop och veckohoroskop.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.