Imorgon kan bli en riktigt bra dag – om du gör detta

Låt inte någon ta dina drömmar ifrån dig! Våga tro på att vi alla kan nå det vi vill ha och känna i vårt liv. Anna ger dig här sina fem bästa tips. Hon kan, du kan. Lita på det!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Mycket vi gör i livet går av gammal vana, så det gäller att vi ser över våra rutiner ibland och verkligen frågar oss själva om de är bra för oss eller inte. Du är en själ, du har ett intellekt och en kropp och det gäller att vårda alla delar varje dag. Hur gör vi det då på bästa sätt? Det finns hur mycket som helst som vi kan göra, men jag ger dig gärna några enkla och roliga tips!

Livet ska inte vara ett kämpande, det ska vara roligt och stimulerande. Visst känner vi alla motstånd ibland, men det behöver inte hindra oss från att göra det vi vill. Det gäller att lyssna på hjärtats röst och känna in vad som ger oss glädje och motivation i nuet, men också i ett långsiktigt perspektiv. Det gäller att inte ge upp goda vanor. Det handlar om att hitta mål som du verkligen vill nå och bli den du vill vara.

Det tar cirka tre månader att bygga nya, goda vanor som blir en del av din vardag. Ha det i åtanke om du är på väg att ge upp. Låt det bli en motivation att fortsätta!

Varsågod, här kommer mina 5 bästa tips på hur du skapar en bra dag:

  1. Skriv på kvällen ner tre saker som du ska göra dagen efter, något som för dig närmare det du vill känna och ha i ditt liv.
  2. Gå alltid upp ungefär samma tid, le och tänd gärna ett ljus. Bara sitt en stund och tacka för din nya dag.
  3. Skriv ner tre – sex saker som du är tacksam för. Det kan vara något du upplevde dagen innan, det kan vara det goda morgonkaffet eller något annat som gör dig glad och höjer din vibration. Jag själv börjar alltid med dessa orden: ”Jag är så tacksam för att…”
  4. Sitt sedan kvar en liten stund och visualisera, se allt som du vill ha och känna.
  5. Läs nu det du har på skrivit upp på din att-göra-lista, kanske att du ska träna, söka ett jobb, studera, planera, skapa ett nytt projekt. Det kan vara precis vad som helst, bara det för dig närmare det du verkligen vill ha i ditt liv.

Våga bemöta och gå igenom rädslor. Du kan! Du vet vad du ska göra, så sätt i gång! Gör det du skrivit upp, utan att tänka för mycket på om du orkar eller inte, bara gör det och bocka av. Belöningen blir att du känner dig glad och nöjd för att du lyssnat på vad du egentligen vill, inte gör det som andra vill eller säger att du ska.

Låt aldrig någon ta din dröm ifrån dig! Fortsätt, du kommer att lyckas!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.