Anna Strandlind: Det är dags att släppa din rädsla!

Jag vet att ibland så har jag satt käppar i hjulet för mig själv på grund av rädsla. Känner du igen dig? Nu har jag förvisso blivit bättre på att lita på mig själv och våga men allt tar sin tid.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Hur tar man då steget från rädsla till att bara göra det man vill i ren kärlek och lyssna inåt på sitt hjärta? Jag har absolut inte alla svar men jag kan gärna ge dig lite råd och tips utifrån min syn och erfarenhet.

 

Du och jag är födda med ett ego, vi är människor. Det innebär att detta kan stoppa oss från att lyssna på vår innersta sanning och ljus. Vi sätter upp egna normer och regler, vi blir också påverkade av andra och utav samhället, vad man kan och inte kan.

 

Vi tror att detta är sanningen, men det kan bli ett hinder för oss att våga tro på oss själva och andra. Egot handlar om rädsla och kontroll, det är ej det högsta goda för oss. När vårt ego är påkopplat så känner vi tvivel och misstro. Egot är styrt av rädsla och det är icke-andligt.

 

Ditt verkliga jag är det som ligger djupare inom dig, som inte styrs av det ytliga medvetandet. Det innebär att det bringar gott till andra än bara dig själv. Att förstå resultaten när man släpper egot kan vara svårt ibland innan man vågar. När vi arbetar bort detta så hittar vi en godhet av gränslöshet, kärlek och storhet. Det sker oftast i all enkelhet men leder till så fina resultat. Man får en insikt om att vi alla är lika: du och jag vill bli älskade och vi vill kunna älska. Där är grunden för oss alla, oberoende vem du är.

 

Om man utgår från det och tror gott om sig själv och sin omgivning, utvecklar du man gudomlighet: sitt högsta jag. Det finns ingen prestige i något, utan vi vill tro gott om det som händer i våra liv. Vi vill då lära oss om livet och bygga upp en tillit.

 

Ditt ego har endast tillgång till det du skapat och som du själv upplever, samt har kunskap om. Det är begränsat, väldigt begränsat. Låt inte ditt ego vara bundet vid det förflutna. Släpp din egen fångenskap och låt istället varje morgon bli en ny sorts återfödelse, hitta möjligheten att vara dig själv i ett gränslöst universum där du är ett!

Frigör dig från de tyngre minnena av dåtid, förväntningar av framtid och lev nu i villkorslös kärlek, då kan vi också befria oss från egot.

Varmaste kramen från mig till dig!
Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.