Anna Strandlind: Ett skratt betyder så mycket

Anna uppfattas av många som en väldigt glad och positiv person. Och det är hon! Det är ett aktivt val, för hon vet att då klarar hon även de svåra stunderna bättre.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Att skrattets betydelse är stor, vet nog de mesta. Men jag visste inte hur betydelsefullt det var innan jag började ”forska” lite i detta.

Jag såg i en forskningsstudie att när deltagarna fick titta på roliga filmer där skrattet var i fokus, visade det sig att deras hjärnor hade samma aktivitetsnivå som när de genomförde ett meditativt yogapass. Forskarna skrev så här:” Gammavågornas aktivitet som kom från glada skratt, gav hjärnan en sorts mental klarhet och en förmåga att fokusera. Precis vad många brukar uppleva efter ett yogapass.” (Forskare på Loma Linda University`s School of Medicine)

Detta visste jag inte innan. Att vi skulle öka vår förmåga att fokusera, och att vår mentala klarhet förknippas direkt med skratt. Visste du det?

Jag kan uppleva att jag får en mer positiv livsstil om jag söker mig till positiva situationer och människor. På så sätt kan jag också förstå kopplingen utifrån mitt sätt att se saker och ting på. Om vi är avslappnade och känner oss nöjda, som vi blir många gånger vid ett hjärtligt skratt, så kan vi också bättre se nya möjligheter. Vi blir mer handlingskraftiga, stärkta.

Jag älskar verkligen skrattet och jag skrattar mycket i min vardag. Mina djur får mig att skratta, för de är roliga. Framför allt min tokige lille hund Laban.

Jag får ofta höra att jag har mycket energi och är så positiv, och det är något som jag älskar att vara. Jag söker mig till skrattet och ser glädje i mitt liv, trots motgångar och svårigheter.

Vi människor har en tendens att låt oss påverkas av andra som drar ner oss i negativa känslor. Det kan handla om relationer, om ekonomi. När det är jobbigt i en relation, kan vi dras ner på andra områden också fast vi inte behöver det.

Vi går alla igenom olika utmaningar i livet, svårigheter, men jag tror att om vi blir medvetna om allt som faktiskt fungerar, de gånger vi får problem, kan det skapa tacksamhet och glädje istället. Vilket gör att vi kan tackla problemet på ett bättre sätt. Eller vad tror du?

Det är inte alltid lätt att hantera det som tynger oss, men jag tror definitivt att om vi söker oss till det som är positivt och framför allt upplever tacksamhet för det vi har, så blir vårt liv mer glädjerikt. Många skratt kan göra att vi får bättre förmåga att fokusera.

Varma kramar från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.