Anna Strandlind: Är det svårt att göra rätt val i livet?

Jag upplever att när jag ändrar min inställning till saker och ting, så löser sig mycket av sig självt. Då menar jag mitt inre tillstånd eller förhållningssätt till mig själv.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

När min attityd till mig själv är mer positiv och kraftfull. Jag börjar välja andra tankar och sedan ändras mina känslor till det bättre.

 

Vi väljer alltid våra val i livet, oavsett vad som sker. Det är inte alltid lätt men det går, det gynnar inte bara dig utan hela din omgivning. Dina val kan alltid göra skillnad till det bättre. Det enda vi egentligen vet något om är denna stund just nu: här och nu! Det som har varit har redan hänt och det som kommer, vet vi egentligen inte något om.

 

Du gör dina val utifrån det du känner nu. Detta kan du också påverka nu.

Visst kan det väl vara så ibland att vi ältar och stannar upp i en känsla som inte är bra för oss, tankar som varit och tankar som ligger framför oss. Vad händer inom oss då? Känslan av hopplöshet, misstro och oro kan starta igång en osann process, det kan bli en ovana av oro. Detta är något vi själva ska bryta och ej tillåta oss att bli utsatta för.

Ingen annan kan göra detta åt oss. Det är i nuets kraft vi kan förändra! Det handlar om var ditt fokus är, där finner du också din kraft!

 

Att tro på att något underbart kan hända varje dag gör att din inställning ändras och söker sig till det underbara! Vi kan vara kärleken istället för att leta efter den, då händer det mycket i vårt liv!

 

Ersätt dina tyngre tankar med något som är bättre, det funkar. Gör det på ditt sätt och du lyckas. Acceptera och bejaka ditt liv i tillit. Vad har du lärt dig? Vad vill du utveckla? För att kunna förändra och välja rätt så behöver vi acceptera allt just nu, även få insikt om att det är bara vi själva som kan göra något utav vårt liv.

 

Skapa medvetna val och beslut. Därefter så tar du steget till det du bestämt dig för. Bara att du bestämmer dig och gör dina kärleksfulla val, startar igång något gott i energin!

 

Stanna upp och reflektera över vad du vill ha för fokus och vad som du tycker om. Satsa på att lära känna dig själv. Vad gör dig uppriktigt glad? Hur kan du se ditt problem ur ett mer positivt perspektiv? Hur väljer du att lösa det du står inför nu? ”Det handlar om var vårt fokus är, där finner vi också vår kraft.”

 

Jag vill avsluta med ett afrikanskt ordspråk:

”Om du tror att du är för liten för att göra skillnad, prova att sova i samma rum som en mygga”

Varmaste kramen till dig!

Anna

 

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.