Hur stor är tankens kraft?

Jag står med ett ben i "det andliga" och det andra benet i "det vetenskapliga". Förhoppningsvis har jag en sund skepticism vilket innebär att jag är öppen men också ifrågasättande. Jag köper inte alla påståenden från det andliga området. Det betyder inte att påstående är fel, bara att det är påståenden utan "bevis" eller evidens.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

I våras besökte jag Lynne McTaggarts workshop i Göteborg. Lynne är känd i Sverige för sina böcker "Fältet" och "Bandet". På den här workshopen pratade Lynne bland annat om vetenskapliga studier genom REG, det vill säga slumpvalsgeneratorer. Låter kanske trist men det är allt annat än detta.

 

På workshopen träffade jag en person som bland annat berättade att det finns en lampa som lyser i fem olika färger. En slumpvalsgenerator visar de olika färgerna slumpvalsmässigt och under olika lång tid. Statistiskt kommer lampan efter en tid och ett visst antal gånger att ha visat färgerna lika mycket, det vill säga 20 procent av tiden (fem färger x 20 procent = 100 procent). Vad har man då denna lampa till? Jo, genom låta en grupp människor fokusera på exempelvis en och samma färg, så vill man med tankens kraft låta den lysa oftare och mer och på så sätt påverka slumpen.

Detta var så intressant att jag köpte en lampa. Nu har vi i meditationsgruppen övat. Och vad hände? Jo, vi lyckades påverka lampan så att en viss färg klart dominerade i antal gånger och lyste under en längre stund. Vi lyckades till och med få tillbaka samma färg mitt i växlingar till en helt annan färg. Visst är det spännande?

 

Vi kommer att göra fler likadana experiment framöver med den här lampan för att än mer befästa att det faktiskt fungerar. Tankens kraft är stor – kanske rent av svindlande!

 

Vill du läsa mer om REG och lampan? Klicka här!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.