Jai Thornell: Jag är här endast för att vara sant hjälpsam

Många gånger i mitt liv har jag funderat på och undrat varför jag är på den här planeten. Vem är jag, vad är jag här, varför känns denna värld inte rätt, var hittar jag det jag söker efter och vad är det jag egentligen letar efter?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Kanske känner du igen dig i de här frågorna? Jag vill påstå att jag hittat svaren. Så här ser jag på det.

 

För det första – jag är inte här, jag upplever att jag är här men det är en dröm om en illusorisk värld som verkar verklig. Jag är i denna värld men jag är inte av denna värld.

 

Det finns ingenting i denna värld som kan ge mig någon verklig tillfredsställelse – den enda tillfredsställelsen är min medvetenhet och upplevda känsla av kontakt med min essens som är Källan. Jag upplever detta genom att manifestera min själ som är förbunden med alla andra själar och medvetande.

Jag är här endast för att vara sant hjälpsam. Buddha, Jesus, Moder Teresa, Gandhi, Yogananda och många andra är mina förebilder och de uttryckte tydligt det som kallas för kristusenergin eller Buddhaenergin och så vidare. Den energin är vårt sanna uttryck och består av en kärlek som är mycket annorlunda mot den mänskliga kärleken (som är villkorad).

All tänkbar drama i världen är bara skapade av det vi kallar egot och jag ger det ingen kraft längre eftersom det är en del av illusionen. Det blir en ”Don Quijote” det vill säga att slåss mot väderkvarnar att ge sig in i en kamp med egot. Attack existerar inte även om det verkar väldigt verkligt i den vakna drömmen.

 

Jag har slutat söka och istället blivit en finnare. Jag gillar fortfarande att lära mig mer och söker också mer kunskap, gärna inom mysticismen, men jag letar inte längre.

 

Det finns ingenting utanför mig – allt är skapat i mitt sinne och jag upplever allt inom mig. När mitt sinne ligger i linje med min sanna essens så är jag ett med Källan och ett med allt medvetande (allt levande som jag uppfattar finns genom mitt sinne).

Jag har hittat mina svar som jag skriver om inom mysticismen men också En kurs i Mirakler, personer som Gangaji, Mooji, James Twyman, Lisa Natoli med flera. Det känns gott i hjärtat.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.