Börja lyssna på din kropp!

Näras medium Benny Rosenqvist vet att kroppen har en mycket större förmåga att hålla oss friska än vi tror. Det gäller bara att lyssna på signalerna. Här är hans bästa tips som gör att du kanske kan hoppa över pillren nästa gång du har huvudvärk, förkylning eller andra lättare åkommor.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Jag trodde inte att jag kunde bestämma mig för att inte bli förkyld. Men så enkelt är det faktiskt. Tanken slog mig att jag alltid blev sjuk dagen före julafton eller på första semesterdagen, kroppen stod emot och tillät mig inte att bli dålig förrän den dagen då jag ändå skulle vara ledig. 

Tänk bara så många människor som jobbar en hel arbetsvecka och på fredag eftermiddag får de migrän. Den samlade spänningen tar ut sin rätt när helgledigheten väntar. 

Det fick mig att inse att vi alla har outnyttjad kapacitet att jobba mot infektioner. Vårt immunförsvar i kroppen är mycket starkare än vi egentligen förstår. Och mycket enklare att använda än vi själva tror. Det handlar om att jobba med våra tankar. 

Vår kropp är unik för den är en maskin som fungerar 24 timmar om dygnet och hela tiden jobbar mot att vi ska hålla oss friska. Den lagar sig för det mesta själv om något händer. 

När vi sover så fungerar ändå hela maskineriet och vi får ny energi när vi ligger på sparlåga. Vilken resurs vi kunde ha om vi lyssnade på hur vi borde använda sparlågan för att hämta kraft även i vaket tillstånd! Att vi vilade när kroppen sa ifrån. Eller åt när kroppen signalerar att vi har en brist på näring.  

Jag tror att vi har en inneboende förmåga att använda våra resurser på ett mer raffinerat sätt, bara genom att börja lyssna på behoven hos vår kropp, vår själ och våra tankar.

Vilken människa har inte känt att en förkylning är på gång? Och vilken människa har inte blivit förvånad när den känt att influensan som var på väg kom av sig, därför att kroppen jobbat för att stoppa den? Och de flesta av oss har väl någon gång fått i oss något olämpligt och upptäckt hur effektivt kroppen arbetar för att vi ska få det ur systemet.

Läk med dina inre resurser

Läkning är energi, en mobilisering av en massa energi som gör att allt runt omkring går lite på halvfart medan all energi mobiliseras dit där den behövs.  

Den styrningen kan bli mer kraftfull om vi medvetandegör den med våra tankar. Oavsett om vi har problem med magen eller har blivit opererade och har ett sår, blir vi mycket fortare friska om vi skickar ut läkningens soldater från hjärnan och riktar energin dit där den behövs. Vi läker fortare med hjälp av våra inre resurser.

Hoppa över huvudvärkstabletten nästa gång. Det kanske är så att kroppen signalerar att du egentligen har vätskebrist. Prova i stället att dricka ett glas vatten eller två. Vatten har en förmåga att rena, att få kroppen i balans.  

Ibland när man fått en rejäl förkylning känns det som om man aldrig ska bli frisk igen. Men man blir oftast förvånad över att kroppen tar oss igenom det och att vi faktiskt kan bli friska igen. Ibland känns det som att vi behöver få en tankeställare, bli lite sjuka för att uppskatta det vi faktiskt tar för givet – att vara friska. 

Med min kunskap, medvetenhet, har jag börjat jobba med tanken och dess förmåga att göra mig fortare frisk. Mina kompisar säger att jag inte verkar drabbas av förkylningar särskilt länge. Ibland bryter de inte ut alls. Jag kan känna att de finns i kroppen men jag jobbar med att mobilisera immunförsvaret för att slippa bli förkyld. 

Då tänker jag: Har inte tid. Har inte lust. Jag tror på min inre kraft, att den än så länge är starkare än den sjukdom som lurar i kroppen. Jag låter inte den segra. Det är en vilja till läkning.  

Jag jobbar med meditation och självhealing. Jag ber universum sända mig healing. Jag dricker massor av vatten efter meditationen, har öppet fönster på natten och dubbla täcken och ett glas gott ingefärste med pressad citron bredvid sängen om jag vaknar till och vill dricka lite kallt. 

En av mina kompisar säger: ”Ibland måste vi vara förkylda, för vi rensar ut något”. Och så kanske det är. Vi blir starkare efter att vi varit förkylda precis som om vi höjer nivåerna i kroppen och blir extra friska ett tag. 

Lyssna och känn efter när du håller på att bli sjuk – jobba med energierna redan på ett tidigt stadium. Jag tänker aldrig att sjukdomen straffar mig – i stället inser jag att jag behöver ställtid. Kroppen säger att jag behöver vila.  

Vi har alla en kraft till läkning inom oss, en kraft som är mycket större än vi tror. Bara vi lär oss lyssna!

3 saker att tänka på

● Våra tankar är starka. Låt dem bli ”piller” som gör att du kan övervinna mycket.
● Försök att känna in kroppens behov och lyssna var dina energier befinner sig.
● Tro på att du kan jobba med dina energier och bli frisk. Det bor en kraftkälla i alla människor! 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.