Kronchakrat: kontakten med ditt högre jag!

Hur mycket påverkas du egentligen av obalanser i dina chakran? Antagligen mer än du tror! Här får du lära dig hur du kan balansera kronchakrat, din kontakt med ditt högre jag!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Om: Placerat mitt på hjässan.

Står för: Kopplingen mellan det jordiska och det universella. Här finner vi kontakten med universum, den högsta energin. Här sitter också medialiteten och den totala kunskapen.

Sanskrit: Sahasrara.

Färg: Violett och vit.

Balans: När du har ett balanserat kronchakra är du i balans mellan den fysiska, materiella världen och den andliga dimensionen. Du känner en inre harmoni, frid och är i kontakt med ditt högre jag. Du är ett med universum.

Obalans: Har du obalans i kronchakrat kan du känna en rädsla över att inte veta vem du är och upplevas egocentrisk. Du kan känna en otrygghet och en rädsla inför döden. Obalanser kan yttra sig genom migrän, hjärntrötthet, mentala obalanser och sömnsvårigheter.

Kristaller som balanserar: Ametist, bergkristall och diamant.

Oljor som balanserar: Lavendel, jasmin, cederträ och myrra.

Övningar som balanserar: Meditation och andningsövningar hjälper dig att komma i kontakt med ditt högre jag. Med djup meditation kan du uppnå en högre medvetandenivå, frigöra dig från tankar och få svar på alla universella frågor.

Meditation för kronchakrat : Sitt i stillhet och slut ögonen. Håll gärna en bergkristall eller ametist i handen. Förläng andetaget och hitta lugnet inom dig. Föreställ dig ett vitt eller lilafärgat ljus sprida sig från toppen av ditt huvud som en cirkel runt dig. Känn att du är i kontakt med källan och den helande kraften som finns där. Upplev att du är ett med universum, du är kärlek och ljus!

Kom ihåg!
Det är viktigt att alla dina övriga chakran är i balans när du öppnar upp för den universella energin.

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.