Så kan du framkalla en astralresa

Alla upplever vi saker när vi sover. Vissa av oss minns knappast våra drömmar. Andra kan berätta om sina drömmar i detalj. Men kan du det, är det inte säkert att du drömmer. Kanske har din själ istället gett sig ut på ett spännande äventyr. En astralresa.

Text: Benny Rosenqvist, Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Under en astralresa håller sig kroppen stilla, men själen är ute och far. Många skulle nog säga att de drömmer, men det stämmer inte riktigt. En astralresa är ingen dröm – det är ett aktivt beteende. 

LÄS ÄVEN: Astral projektion: Lämna din fysiska kropp och upplev magi

Vad är en astralresa?

En astralresa kan innebära att du åker till främmande platser, till andra länder, och upplever de mest fantastiska saker. Och dina upplevelser är otroligt detaljerade. Du är mycket mer närvarande under en astralresa än i en vanlig dröm.

LÄS ÄVEN: Så vet du om du träffar andar i dina drömmar – Benny Rosenqvist förklarar

Hur gör man en astralresa?

1. Sätt dig i sängen. Ha eventuellt ett levande ljus på ett bord intill dig, men det måste vara ljus som står i en metall- eller glasljusstake som inte kan fatta eld, för det finns risk att du somnar.

2. Titta in i ljuset och andas djupt och långsamt, en meditationsandning. Dra in luft genom näsan väldigt långsamt och fyll lungorna. Sedan andas du ut genom munnen, aktiv andning med medvetna andetag. Hela tiden tittar du in i ljuset.

3. När du känner att du är på väg in i ett hypnotiskt tillstånd sluter du ögonen och förbereder dig på att lyfta upp i taket, därifrån kan du sedan se ner på dig själv. 

4. Om du vågar, kan du åka utanför huset. Men börja med att göra korta resor om du inte är flygvan.

Försök att släppa kontrollen och ha tillit till att alltid hittar tillbaka. Är du rädd kommer det inte att fungera. Du kan göra den här övningen när som under dygnet, men var beredd på att du kan somna.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.