Sommarsolståndet är här!

Den 21 juni infaller sommarsolståndet, den magiska tidpunkt på året när dagen är som allra, allra längst.

Text: Sara Riis Hasselskog
Foto: Shutterstock

Pessimisterna kommer redan dagen efter att börja säga: ”Nu går vi mot mörkare tider”, men bry dig inte om dem och passa istället på och njut av alla de ljusa timmar som vi har så här års. Vid Sveriges sydligaste spets, i Smygehuk, är den här dagen 17 timmar och 26 minuter lång och i norra Sverige blir det just nu ingen natt att tala om alls.

 

Många andliga personer uppmärksammar sommarsolståndet på olika sätt, genom bland annat ceremonier och ritualer och för många är det här en magisk dag av stor betydelse.

 

Det finns också många som tror att sommarsolståndet är synonymt med midsommarafton, som i år infaller den 22 juni. Men midsommarafton är alltid på en fredag, och universum bryr sig inte om sådana saker som fredagar. Sommarsolståndet är den tidpunkt på året då jordens axel lutar på så sätt att vår del av världen är som allra mest riktad mot solen och det är därför vi just nu bjuds på lite extra dagsljus.

 

Ett ljust och ljuvligt sommarsolstånd och en makalöst magisk midsommar till er, kära läsare!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet kommer till din e-post en gång i veckan med nyheter om vad som är på gång.

Du kan också göra en avanmälan om du av någon anledning inte vill ha Näras nyhetsbrev eller ändra din e-postadress. 

Skicka mig även erbjudanden från Egmont Publishing, som äger Tidningen Nära, och våra partners.

Månadens fråga

Har du någon gång gett bort Nära till en vän?

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.