Undvik currylinjer så blir det gott att leva!

Erik ”Doktor Curry” Welamson är specialist på currylinjer. Han vet allt om denna spännande energi som finns omkring oss. Och som tydligt påverkar oss! Är du tveksam? Ja, de största skeptikerna brukar bli de största entusiasterna, säger Erik. Så prova att leta currylinjer du med!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Att gå och lägga sig på kvällen ska vara en belöning efter en lång och kanske slitsam dag menar Erik Welamson. Och visst är det så! När vi kryper ner under täcket i vår sköna säng, ska det kännas gott i hela kroppen. Men varför upplever då så många att de sover dåligt och vaknar av oroliga tankar? Eller känner sig stela och ömma i hela kroppen på morgonen? Alternativt plågas av kronisk trötthet.

Självklart ska man gå till läkaren om man är orolig för sin hälsa. Men ett enkelt test kan vara att flytta sängen! Vi lovar inte att det hjälper, men det kan göra underverk. Om det visar sig att du sover på en currylinje! Provsov på en annan plats en vecka och kolla om det får dig att må bättre. Du behöver inte ens byta sovrum, bara dra sängen åt sidan en halv meter. Eller ställ den i en annan vinkel. Och lita sen på kroppens signaler. Känns det lugnt och skönt på din nya sovplats? Eller känner du oro och kanske ömhet i någon del av kroppen? Du är själv bästa instrumentet!

Erik Welamson åker Sverige runt och håller kurser om currylinjer. Som exempel berättar han om när han och dåvarande hustrun köpte nya fina sängar 1990. I samma veva hade de förlängt sitt hus, byggt till och därmed fått ett nytt sovrum. 

Sängarna som inhandlades var identiskt lika och varken Erik eller dåvarande hustrun hade haft sömnproblem tidigare. Men nu – Erik sov som en stock, medan hans hustru vaknade varje morgon med värk i ryggen. Och det visade sig att efter ombyggnaden så hade den nya sängen – hennes halva – hamnat på en currylinje. Men efter att de dragit sängen en meter åt sidan blev allt bra igen. Och där och då var Erik Welamsons intresse för currylinjer väckt!

Erik kallar sig skämtsamt för Doktor Curry och han har många exempel att ge på där currylinjer ställt till det med folks hälsa. Exempelvis är det vanligt att barn som är sängvätare, sover på currylinjer. Ett problem som kan vara lätt avhjälpt om man flyttar sängen en bit. Till allas glädje! Föräldrarna får äntligen bättre nattsömn, och det lilla barnet slipper känna skam och obehag och kan somna nöjt.

Erik har även träffat på personer som efter långt tid av barnlöshet, äntligen blivit gravida när de flyttat sängen från en currylinje. Och elöverkänslighet börjar ofta med curry, hävdar Erik.

Han förespråkar att vi ska se över våra livsplatser eftersom currylinjerna inte bara skapar ohälsa utan även känsla av olust och obehag – helt i onödan! Och eftersom currylinjerna inte flyttar sig utan ligger fast, är det vi människor som måste vara flexibla och kanske möblera om lite för att trivas bättre. Att känna olust när man är i beröring med en currylinje – eller ännu värre ett currykryss, där linjerna möts – är vanligt. Kolla själv där hemma! Har du en sittplats som du aldrig använder? Finns det en köksstol som familjen väljer bort? Har du ett trädgårdshörn där du aldrig känt någon trivsel?

Och hur är det på jobbet? Känns det motigt när du sätter dig vid skrivbordet? Finns det någon stol i konferensrummet som du aldrig väljer, utan att riktigt veta varför. Ja, kanske är det så enkelt att det finns en currylinje eller ett kryss just där!

Här får du tips på hur du enkelt kan få koll på var currylinjerna i din omgivning finns. Hemma, på jobbet, i  trädgården… Och när du väl börjat leta och berättar om upptäckterna för dina vänner, kan du vara säker på att de kommer att be dig komma hem och kolla linjerna i deras bostad. För har du väl börjat leta currylinjer, så är du fast!

Du kan göra dina vinkelpekare själv av material som du troligtvis redan har hemma. Själv använder Erik vinkelpekare av tunna metalltrådar.

Vad är en currylinje?

• En halv meter bred, osynlig ”vägg” med suddiga kanter som bildar rutmönster på marken.
• Den är inte radioaktiv, har inget elektromagnetiskt fält och därför går den inte att mäta. Detta gör att vetenskapen ställer sig skeptisk till currylinjen.

• Den går inte att stoppa! Oavsett om du står på marken eller är i en lägenhet på 56:e våningen i Sveriges högsta hus, så är currylinjens energi lika stark.

• Currylinjerna finns över hela jorden.

• De ligger alltid mellan väderstrecken, alltså inte rakt norr-söder eller väster-öster. Det är också därför hus,  byggda på linjer, ligger ”på snedden”.

• Fram till 1700-talet byggdes hus efter markens currylinjer. Ytterväggarna följde linjerna för minsta möjliga ”oro” inne i husen. Så våra förfäder hade bra koll på currylinjerna.

• Avståndet mellan currylinjerna skiftar, beroende var på jordklotet de finns. Ju närmare ekvatorn vi kommer, desto längre blir det mellan linjerna. I Skåne är det cirka 4,5 meter mellan currylinjerna. I Norrbotten 3,5 meter. Vilket betyder att gamla hus norröver borde vara smalare än dem i södra Sverige. Och så är det faktiskt!

Naturen påverkas!

• Lövträd som står på currykryss, där två linjer korsar varandra, växer alltid snett de första tre åren. Därefter brukar de räta upp sig.

• Björkar som grenar sig till två stammar, står på currykryss.

• Fruktträd som inte ger mycket frukt, kan stå på ett kryss.

• Skator bygger gärna sina bon i träd som står på currykryss, för där upplever de att de kan gömma sig bäst.

• Djur som rör sig ute i skog och mark, går helst längs currylinjer. Viltstigar följer currylinjer och djuren hittar därför även i mörker.

• Hundar däremot aktar sig för currylinjer. Ställer du vovvens matskål på ett kryss, kan du lita att din hund puttar bort den!

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.