Annas guidning: Min han har lämnat mig för en yngre kvinna

Jag och min man har varit gifta i 25 år. Nu har han plötsligt lämnat mig för en 25 år yngre kvinna. Hur kommer jag vidare med mitt liv?

Text: Anna Strandlind
Foto: Getty Images

Hej Anna!

Min man sedan 25 år tillbaka har varit otrogen med en kvinna som är 25 år yngre än han och som har två små barn. Jag mår väldigt dåligt, känner så mycket ilska, sorg och tomhet. Han bor hos henne sedan två veckor tillbaka, har bara lämnat mig med hus och allt. Våra barn är vuxna och utflugna och det var ju nu vi skulle ha friheten att resa och ha det bra i vårt liv. Vet inte hur jag ska hantera alla känslor och komma vidare.

Mvh C

Anna Strandlind svarar: Släpp taget och fokusera på din egen lycka

Hej C!

Oj, jag kan tänka mig att det är chockerande för dig i nuläget och att du inte vet vad du ska göra. Du kan inte göra något annat än att släppa taget, eller rättare sagt träna på att släppa taget och ha tillit. Du känner en sorg nu, så låt dig själv bara vara och tillåt dig att känna så.

LÄS ÄVEN: Mitt barnbarn mår dåligt på grund av pappans beteende

Du har många frågor inom dig och jag kan varmt rekommendera dig att prata med någon god vän eller be om professionell hjälp om du behöver det. Det är bra att få ett annat perspektiv på saker och ting ibland. Fundera på det och ge det lite tid. När du känner dig redo så kan du fundera på några frågor och skriva ner dina svar. Jag vill att du känner in i hela ditt hjärta, ställer dig dessa frågor och svarar ärligt:

 • Vad är viktigt för mig i en relation?
 • Vad vill jag känna i min vardag ihop med någon annan?
 • Har jag känt att det varit bra mellan mig och min man?
 • Har jag varit innerligt lycklig?
 • Har jag gjort det jag själv velat och blommat ut, fast att jag levt i tvåsamhet?
 • Är det något jag är rädd för? Varför i så fall?
 • Älskar jag mig själv? Glöm inte att du är värdefull och värd så mycket!
 • Vad är min passion?
 • Vad har jag gjort tidigare i mitt liv som jag älskat, men som jag inte gör längre?
 • Vad kan jag ge mig själv nu i form av omsorg och kärlek till mig själv?
 • Vad kan jag göra precis nu som får mig att känna mig lite bättre? Finns det något?

När du sedan går igenom dina svar så fundera över vad du kan göra nu för att ta ett steg mot det du vill känna, i stället för det du inte vill känna. Du kommer på så sätt att bygga upp dig själv igen.

LÄS ÄVEN: Hur ska jag våga tro på kärleken igen?

Ibland undrar vi varför saker och ting händer oss och tvivlar på oss själva, men du kommer att förstå det längre fram för det behöver inte bli sämre, tvärtom! Du växer och börjar känna vad som är viktigt för dig. Ha tillit nu och ta en stund i taget. Be änglarna om hjälp, be dem att det bästa händer dig nu. Jag får in att du kommer att må bättre snart.

Det är också så enormt viktigt att du inte slår på dig själv, att du tar ett litet steg i taget där du mer och mer börja göra det du älskar. Och göra det för din egen skull, inte för någon annan. Du är den viktigaste personen i ditt liv!

All kärlek och värme till dig nu!

Kram Anna

Skicka din fråga till Anna Strandlind

Nu kan du få coachning av Anna Strandlind, som också använder sig av sina mediala kunskaper när hon hjälper människor att utvecklas. I varje nummer av Nära svarar hon på en läsarfråga och ger dig råd för hur du kan växa och nå inre framgång inom olika områden i ditt liv.

Annas guidning 500.jpg

Gör så här: Skicka ditt brev till guidning@tidningennara.se

Du är helt anonym! Anna väljer ut en fråga och besvarar den tillsammans med andra kloka råd i tidningen. Svaret kan även komma att publiceras på tidningennara.se/guidning. Anna använder både sin mediala och coachande förmåga. Välkommen med din fråga!

Läs Annas senaste svar här

Prova Annas webbkurs om djurkommunikation

Läs de senaste råden från Anna:

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.