Bergkristall: en länk mellan stjärnorna och jorden

Den universella stenen bergkristall helar alla dina chakran och verkar för att skapa harmoni i relationer. Om du bara ska ha en enda sten i din samling är bergkristallen den du ska satsa på!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: Renhet, harmoni, healing, trygghet i relationer, kärlek och balans mellan den kvinnliga och manliga energin.

Färg: Kristallen är transparent, klar och färglös men innehåller ett spektrum av regnbågens färger som ibland kan ses som reflektioner i kristallen.

Det här är bergkristall: En universalsten som sägs vara en länk mellan de himmelska stjärnornas energi och våra själar här på jorden. Den sammanlänkar och harmoniserar tankar och känslor med universums existentiella kraft.

Chakra: Denna kristall jobbar med alla chakran.

Renande bergkristall

✹ Använd bergkristall vid meditation, när du vill kommunicera med ditt högre jag, dina guider och den universella energin.

✹ Bergkristall kan hjälpa dig få klarhet i problem i ditt liv genom dina drömmar. Lägg den under huvudkudden innan du går och lägger dig.

✹ Den här kristallen har en förmåga att lagra positiv energi. Därför kan du placera stenen i ett rum där det förekommit bråk eller ilska för att rena energin. Den är också utmärkt att placera vid din datorskärm för att avleda elektromagnetisk strålning.

✹ Bergkristall kommer från grekiskans ”krystallos” som betyder klar is.

✹ Bergkristall är ett av de vanligaste mineralerna på jorden och finns bland annat i gruvor i Bergslagen.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.