Helena-Magdalenas astroguidning: Vecka 2!

Den här veckan har vi nymåne i Stenbocken! Sätt upp dina intentioner för året som kommer. Sikta högt och ta tillvara på de energier som bildas.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astro-guidning för veckan!

Vecka 2, 2021

Tiden 11/1 – 17/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Det är en hel del intressanta händelser på himlavalvet under veckan som kommer. Bland annat har vi en nymåne i Stenbocken den 13/1, man kan se det som att den kickar igång 2021. Vid nymånen i Stenbocken 2020 så kickades 2020 i gång och då var det en kraftfull aspekt mellan Saturnus och Pluto, som förändrade hela världen (Jupiter var också med på ett hörn) I konjunktion till nymånen den 13/1 2021 har vi Pluto, ännu en gång. Pluto styr världen, makten och också virus och Stenbocken styr gränser och organisationer. Så vi kan förvänta oss att vi kommer få leva med en del restriktioner även 2021, även om det lättar upp.

Under förra veckan gick Mars vidare in i Oxen där också Uranus befinner sig. Mars är krigsplaneten och ger en aggressiv ton och Uranus kommer att gå direkt i Oxen den 14/1 så han är som starkast nu i sin stationära period. Uranus är rebellen, men också styrare av Vattumannen. Så vi kan förvänta oss att det gamla ställs mot det nya under veckan. När jag skriver detta så läser jag vad som sker i USA, där aggressiva och rebelliska handlingar sker, men där också det gamla ställs mot den nya. Nåväl, nu ska jag skriva lite om vad som sker dag för dag i veckan.

 

Måndag 11/1

I dag möts himlens budbärare Merkurius och himlens Guru Jupiter i Vattumannen. Det ger en underbar energi då du kan förvänta dig att se saker och ting ur ett större perspektiv och vi kan också nås av härliga nyheter. Det är en väldigt bra dag för dig att sätta ord och intentioner på dina drömmar och idéer! I dag bildar även både Merkurius och Jupiter en fin sextil med Chiron så det är en riktigt bra energi för helande och läkande!

 

Tisdag 12/1

I dag bildar Merkurius, Vattumannen och Uranus, Oxen en tuff kvadratur. Energin som skapas är att alltid vara beredd på det oväntade när Uranus är med på ett hörn och Merkurius styr kommunikation så i dag är det bra att vara extra noga med allt som har med kommunikation att göra, det blir lätt missförstånd och det kan också vara tekniskt strul. Var extra noga!

 

Onsdag 13/1

Nymåne i Stenbocken! I dag är det en underbar dag för dig att sätta dina intentioner för året som kommer! Sikta högt och bestäm dig för vad du vill uppnå 2021!
I dag bildar Mars i Oxen en kvadratur till Saturnus i Vattumannen. Det är dags att verkligen ta ansvar för att få saker och ting gjorda! Saturnus är den stränga fadern och Mars ger motivation och drivkraft. Använd denna energi till att ta tag i saker och ting som du kanske har skjutit upp. Gör en tydlig planering och struktur av dina visioner och drömmar om 2021. Det är dags att gå till handling.


Torsdag 14/1

I dag bildar Venus i Stenbocken en vacker trigon till Uranus som nu påbörjar sin direkta rörelse i Oxen. Venus, the divine feminine, står för harmoni och balans och även de sköna konsterna. Denna eneergiboost är underbar att använda till skapande, men också för dig att skapa balans i ditt eget liv. Uranus manar till att tänka utanför boxen, så sök nya sätt att skapa harmoni och balans i ditt liv! Denna nymåne lägger grunden för 2021, se till att vara på det klara med hur du önskar att ditt år ska bli! Vid nymåne sår vi frön och vid fullmånen skördar vi. Vad vill du så och skörda?

I dag går Uranus framåt igen efter att ha gått retrograd sen den 15/8 2020. Uranus, Vattumannens planet, styr över framtiden! Så nu kickar Vattumannens energier och dess tidsålder igång rejält! Så, sikta på framtiden! Uranus och Vattumannen styr även över Internet så använd det för att nå ut, för att hitta din soultribe och för att fortsätta ha fokus på hur du vill att din framtid ska se ut!

I dag sker även ett starkt möte då Solen möter Pluto i Stenbocken! Pluto styr din inre kraft, dina inre skatter och skapar starka känslor! Vad är din superpower? Vilka gåvor har du att dela med världen? I dag är en väldigt bra dag att även reflektera över det och att låta dina inre skatter se världens ljus.

 

Fredag 15/1

Inga transiter


Lördag 16/1

Inga transiter


Söndag 17/1

I dag möts himlens Guru, Jupiter i Vattumannen och rebelliska Uranus i Oxen i en tuff kvadratur. Jupiter står för expansion och växande så i dag är det bra att vara medveten om att inte överdriva eller ta för stora steg. Börja i det lilla! Så, tänk utanför boxen och fundera på hur du kan expandera och växa steg för steg så det blir hållbart för dig.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit. Klicka här för att läsa mer om kursen! 

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg eller titta in på mina hemsida.


Jag önskar dig en spännande vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.