Astroguidning vecka 24: Förändra det som behöver förändras

Merkurius är veckans huvudperson. Först pratar han allvar med Saturnus, därefter flirtar han med Venus och slutligen är det Merkurius egen nymåne i Tvillingarnas tecken. En härlig social vecka väntar oss.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 24, 2023

Tiden 12/6 – 18/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Saturnus inleder sin retrograda period i intuitiva Fiskarna på lördag, det ger möjligheter till reflektion och förändring fram till november.

Vi börjar redan nu känna av den sextil som bildas mellan Jupiter och Saturnus i nästa vecka i Oxen och Fiskarna, vilket ger ytterligare härlig energi i veckan som kommer.

 

Måndag 12/6

Inga transiter

 

Tisdag 13/6

Inga transiter

 

Onsdag 14/6

Inga transiter

 

Torsdag 15/6

Merkurius, Tvillingarna kvadratur Saturnus, Fiskarna 7* 

I dag möts himlens budbärare Merkurius och himlens mästare, planeten för karma, Saturnus. Denna transit kan göra att du upplever svårigheter i ditt sätt att kommunicera eller att du upplever att du får kritik, så förbered dig väl och se till att vara påläst och ta saker och ting seriöst. Satsa på långsiktiga planer, låt saker och ting ta tid.

 

Fredag 16/6

Inga transiter

 

Lördag 17/6

Saturnus retrograd på 7* Fiskarna till 4/11 då han vänder rätt på 00.30* Fiskarna

Nu vänder Saturnus retrograd och han kommer vandra bakåt i Fiskarna ända fram till i början av november. När Saturnus går retrograd så ger det en bra möjlighet att reflektera över och att reformera det som har med ansvar, mognad, restriktioner och begränsningar i våra liv att göra. Det handlar om att vara tydlig och sätta gränser och också reflektera över om du känner dig begränsad och blockerad inom något område i livet.

Saturnus står för karma och det handlar om att vara villig och gå in och förändra det som behövs förändras och se fram emot de belöningar som ges till dig när arbetet är slutfört. Lyssna till din intuition, den är förstärkt i Fiskarna, och gör vad du behöver göra under kommande månader (nästa vecka möts Jupiter och Saturnus i en positiv sextil så du får fin hjälp på vägen).

Merkurius, Tvillingarna sextil Venus, Lejonet 11* 

I dag möts Merkurius och Venus i en härlig sextil i luftiga Tvillingarna och kreativa Lejonet. Det skapar en energi som gynnar kommunikation och kreativa projekt. Det är en perfekt dag för att prata om kärlek, att sätta ord på vad du känner och visa din tillgivenhet. Kärleken gynnas av denna transit.

 

Söndag 18/6

Nymåne, 27* Tvillingarna

På natten mot söndagen bildas en nymåne i Tvillingarnas tecken. Tvillingarnas lätta, kvicka och fria energi styrs av Merkurius som härskar över denna nymåne. Med den vackra sextilen till Venus och en ankommande sextil till Mars så ger denna nymåne en härlig och lättsam energi. Kärleksaspekterna är fina och nya kärleksrelationer kan skapas nu. Likaså vänskapsrelationer. Nymånen är en tid för nystart och med fina aspekter till de personliga planeterna så blir det en härlig energi som sträcker sig fram över sommaren.

 

 

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.


Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.