Astroguidning vecka 3: Nu blir det ordning och reda igen

Under veckan som kommer så skiftar energierna från Stenbockens världsförbättrande och strävsamma energier till luftiga Vattumannens nytänkande och det känns som en frisk fläkt kommer in.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 3, 2023

Tiden 16/1 – 22/1

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Merkurius och Uranus som är retrograda i Stenbocken respektive Oxen vänder bana så energierna lossnar rejält denna vecka, efter att året har startat lite långsamt.

Solen går in i Vattumannen på fredag och redan på lördagen bildas det en spännande nymåne i Vattumannen. Uranus är Vattumannens härskare och han vänder nu direkt på söndag den 22/1 efter att ha varit retrograd sen 20/8 i Oxens tecken. Merkurius är retrograd, han befinner sig i Stenbocken.

 

 

Måndag 16/1

Inga transiter

 

Tisdag 17/1

Inga transiter

 

Onsdag 18/1

Solen konjunktion Pluto 28* i Stenbocken

Solen som står för livskraft och kreativitet möter nu djupa och kraftfulla Pluto precis innan Solen lämnar Stenbocken för denna gång.

Med Plutos transformativa energi så passar det perfekt att meditera och känna in vad du vill förändra i livet. För du kommer känna en större längtan efter frihet när Solen går in i Vattumannen på fredag, så rensa ditt sinne nu.

Merkurius vänder direkt på 08, 08* Stenbocken

Merkurius har varit retrograd sen den 29/12 och det har gett dig fina möjligheter i att reflektera och se vad du vill förändra i ditt liv, framför allt med betoning på karriär som styrs av Stenbocken.

Nu vänder Merkurius direkt igen och dina tankar är klarare nu och du får en tydligare bild över vad du vill. När Merkurius går retrograd så kan även allt som har med kommunikation att göra krångla på olika sätt, men nu blir det ordning och reda igen.

 

Torsdag 19/1

Inga transiter

 

Fredag 20/1

Solen går in i Vattumannen

I dag går Solen in i luftiga och nytänkande Vattumannen och lämnar därmed Stenbocken. Vattumannen ger härliga, geniala idéer och under kommande veckor så blir tankar och samtal spännande, innovativa och nytänkande. På söndag så vänder även Uranus, Vattumannens härskare, direkt igen så det är ett starkt energiskifte nu. Plötsligt så riktas energin till att tänka framåt snarare än bakåt och nya insikter och idéer gör entré.

 

Lördag 21/1

Nymåne i Vattumannen 1.32*

Luftens element härskar över denna nymåne som bär Vattumannens och Uranus signatur; genialitet, förändringar och nytänkande!  

Solen och Månen är dessutom i trigon till Mars i Tvillingarna och bildar en härlig sextil till Jupiter! Energierna är på topp och ger ett underbart och expansivt nytänkande!

Du blickar framåt, som en visionär, mot din egen framtid och inget kan hindra dig nu. Så fånga de geniala idéer som kommer till dig och sätt nya härliga mål för din framtid!

Jupiter bidrar med stora drömmar och Uranus med geniala tankar!

Fånga dessa underbara energier, skriv listor på allt du drömmer om och skapa en härlig livsvision för din framtid!

 

Söndag 22/1

Venus konjunktion Saturnus 25* Vattumannen

I dag möts Venus och Saturnus i Vattumannen, vars energier återigen förstärks. Venus står för harmoni och balans, de sköna konsterna och givetvis för kärlek. Saturnus ställer höga krav på prestation och dessa energier kan vittna om att du ska vara lite snällare mot dig själv. Fundera på hur du kan leva mer i balans och inte pressa dig själv för hårt. I kärlekslivet är det värdefullt att locka fram lekfullheten.

Uranus vänder direkt på 15* Oxen

Uranus vänder nu direkt i Oxen, där han varit retrograd sen 20/8. Uranus står för innovationer, nytänkande och att tänka utanför boxen. I Oxen så är fokus på moder jord och hennes resurser, vilket vi kan se i världsläget. Uranus genialitet gör att det utvecklas nya sätt att ta till vara på och värna om Moder Jords resurser. Uranus är också din inre rebell och nu när Uranus vänder direkt igen så släpp fram din inre drivkraft och låt dig själv få gå dina egna vägar.

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Är du intresserad av att leva mer magiskt, stärka din intuiton och skapa spännande ritualer? Här kan du läsa om min webbkurs "Skapa mer magi i ditt liv".

Missa inte heller min senaste webbkurs "Kristallernas magiska kraft"

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida.

Näras shop kan du köpa min bok "Lev din kraft"

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.