Fjädrarna visade sig ha ett viktigt budskap

Mia Mattsson-Mercer såg fjädrar var hon än gick. Till slut förstod hon att de visade sig för att ge Mia ett budskap.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
I mitt arbete är jag ofta ute och kör genom vackra landskap. Under tiden jag kör flyger de undermedvetna tankarna in och ut genom mitt inre.

När jag körde genom den Italienska dalen tänkte jag plötsligen intensivt på Mia, en kvinna jag inte pratat med på över ett års tid.

Vid sidan om henne stod det en hövding! 2013 hade Mia adopterat en seniorhund från mig som hon älskat så innerligt. När hennes hund Fochetta dog skrev Mia till mig att hon ville vänta med en ny hund tills hon kände sig redo igen. 

När jag kom tillbaka hem, efter flera timmars bilkörning, låg där en fjäder framför mina fötter vart jag än gick. På min bil och även mina barn kom springandes med fjädrar i sina händer. Under en meditation dök Mia och hövdingen upp igen. 

”Okej”, skrek mitt inre, ”jag skall skriva till henne”. Jag loggade in på e-mailen och mitt hjärta stannade till när jag såg att Mia redan hade skrivit till mig. Hon frågade hur allting var och i slutet skrev hon: ”Jag skriver för jag vill fråga dig om jag kan få göra en trumresa och donera pengarna till din organisation. Jag känner mig också redo att adoptera en ny hund!” 

Jag satt som förstummad. Jag skickade ett foto på hunden Gioia som jag träffat i ett shelter när jag tänkt som intensivast på Mia. 

Mia skrev att hon hade sett två Welsh Corgi-hundar och hennes hjärta hade känt en sådan värme och kärlek., därför kontaktade hon mig. Jag tog fram fotografiet på Gioia. Hon var en Corgi-korsning! Jag skrev ned allt jag upplevt med Gioia, om fjädrarna och hövdingen som jag sett.

Mia fortsatte: ”Jag har under två veckors tid drömt flera gånger om Fochetta som jag adopterade från dig. I en dröm sa hon att hon ville komma hem igen. Men nu blir det ännu mer märkligt! Jag sa rätt ut (högt) förra veckan till Great Spirit och Fochetta att om det är så att du kommer tillbaka då får ni, Great Spirit-änglar, se till att det är vattentätt för hennes del. Att hon tidigt hamnar hos mig via Mia Mattson och AWL som jag litar på så att det blir bra.”

Två månader senare kunde hunden Gioia resa upp från södra Italien till Sverige och deras nya liv kunde börja tillsammans. Och i den stunden slutade fjädrarna att visa sig.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.