Ge bort dina andliga böcker!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Hur många böcker om andlighet har du i din bokhylla? Själv upptäckte jag och min fru Samya att vi hade mer än 250 böcker om andlighet, personlig utveckling och angränsande områden. Det var böcker som vi köpt och läst genom åren och där de flesta varit till stor hjälp i vår individuella utveckling. Sedan har de stått där. Några har lästs ett antal gånger medan andra mest har samlat damm. Så vi bestämde oss för att göra oss av med 90 % av dem. Varför? För att de fyllt sin funktion redan. Varför ha en möbel full av böcker som inte gör någon nytta längre?

Som du förstår så är det ju en mindre förmögenhet som investerats genom åren. Och det är lätt att frestas att lägga ut dem till försäljning, men det gjorde vi inte. Böckerna är redan betalda och vi ville att de skulle fortsätta göra nytta så vi har gett bort dem kostnadsfritt. Alla som besökt oss senaste månaderna har fritt fått botanisera bland alla böcker och det har varit ett nöje att se alla plocka till sig bra böcker med mycket kunskap och visdom. Dock har de fått göra det med ett förbehåll; Böckerna ska när de är lästa ges vidare till andra. Vi har alltså gjort en egen variant av ”pay-it-forward”. Det innebär att böckerna fått nytt liv, nya uppgifter att sprida kunskap och glädje och på så sätt hjälpa andra som de hjälpt oss. Och den vetskapen är betalning nog för mig och Samya.

Så vill du skapa mer glädje och tacksamhet i ditt liv, så rekommenderar jag att du gör samma sak. Samla ihop alla böcker du har, behåll de få som du verkligen inte vill göra dig av med och ge bort resten. Tänk om en enda bok, en enda rad i en bok, kan få en annan människa att må bra eller utvecklas till den vackra själ som denna är i djupet. Och tänk vilken skillnad denna själ då kan göra i världen? För det är precis detta vi vill eller hur – att vi alla, var och en ska vakna upp och skapa den värld vi alla önskar med frid och kärlek. Så bli en bokspridare och glädjespridare du med.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.