Hunden Mel leker tillsammans med sina osynliga vänner

Hunden Mel älskar att vara utomhus och sitta under trädet på familjens gård.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Privat

Hunden Mel älskar att vara utomhus. Varje gång familjen kallar in sina hundar kommer alla förutom Mel. Han står stilla och iakttar matte eller husse med sina kastanjeformade ögon. ”Kom då!” ropar hans matte. Men Mel vill hellre vara utomhus. 

När jag träffade Mel var han den första utav alla sex hundar som jag blev hejdlöst förälskad i. Hans energier och mina passade precis.

Hans matte skrattade och berättade förtjust att han var ”knäppisen” i familjen! Han var mer annorlunda än de andra hundarna. Jag log. Jag såg det! 

Mel är den tålmodigaste, ödmjukaste och ja, hans matte har rätt, han är annorlunda. Som en Buddhist.

På morgonen när jag vaknade tittade jag ut genom gästrummets fönster. Där satt Mel på gräsmattan och ”kommunicerande” med olika djursjälar. När matte tittade ut såg hon ”bara” honom sittandes under trädet.

Jag såg hur han trivdes och tyckte det var helt underbart. Han lekte med själarna från Andra sidan! Det var full rulle i den stora trädgården. Jag frågade hans matte nyfiket, ”Hur många djur har ni egentligen begravt här på tomten?”

Hon log generat med en blandning av förtjusning och började sedan räkna upp dem alla. Från hästar till katter. Hon har sin egen djurkyrkogård som Mel älskar att vara tillsammans med.

Jag hörde matten ibland säga vänligt till honom, ”Du är allt en knäppis!” Mel tog inte illa vid sig, för i hans liv och hjärta var han fullt ut lycklig med sina ”osynliga” vänner. Och när du är nöjd med dig och din omgivning kan vem som helst kalla dig vid olika namn. 

That’s Amore!
Mia Mattson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.