Jai Thornell: Hallå – var är alla andliga män?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag har förmånen att träffa en del män på mina kurser eller då de kommer som klienter. Det är superkul. Genom åren har det tydligt märkts att fler och fler män dyker upp både hos mig och kollegor runt om i landet. Fortfarande önskar jag dock att män snart ”tar sig i kragen” och börjar söka och finna mer inom det andliga. Utbudet är enormt av allehanda workshops, kurser, utbildningar, cirkelträffar, rena manshelger och så vidare.

Varför är det då viktigt att männen också börjar visa intresse för det andliga? Jo för att vi fortfarande, trots mycket förbättringar, har ett samhälle som är utpräglat manligt. Fortfarande pågår objektifiering av kvinnors kroppar, sexism, maktutövning, våld och härskartekniker på många håll. Alldeles för många håll. Jag vet att inte alla män känner igen sig i detta men det tar inte bort faktum att det fortfarande finns.

Den dag som fler män bejakar sin feminina sida och tittar på sina beteenden och grundvärderingar, då har vi nått långt. Detta är ett manligt problem att agera i men det är ett problem som drabbar både kvinnor och män. Jag menar att alla våra problem i världen beror på andlig brist och därför ligger också lösningarna på ett andligt plan. 

Att vara man och kvinna är ingen motsats – vi är två sidor av samma mynt. Myntet är mänsklighet. Vi är inte våra kroppar och därför är vi heller inte våra kön. Vi är så mycket mer än så och när vi män slänger machokulturen på skräphögen så kommer det också innebära att vi kan möta våra bröder och systrar som jämlika, värdefulla och heliga. Där vi alla är en individuell aspekt av Källan men också där vi alla är ett!

Kom igen alla män – ni behövs inom det andliga och i världen!

Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.