Jai Thornell: Lev som en upplyst mästare!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Många sökare beundrar tidigare andliga förebilder som Jesus, Buddha, Yogananda eller nutida som Eckart Tolle, Marianne Williamson, Deepak Chopra, Neale Donald Walsh m fl. De verkar har hittat ”det där” som vi alla söker. Upplysning, frid, harmoni, andlig fullkomlighet. Deras världsliga existens verkar vara sekundär när de sprider sin lära och filosofi. Tänk om man kunde ha det de har, är det lätt att tänka. Så här ligger det till. Det har du! Allt de har – har du med. Det finns inom alla – själen är hel och komplett hos alla. Och fullständigt upplyst. 

Sedan är det också så att alla de jag räknat upp ovan hade eller har fortfarande världsliga behov beroende på om de är i ett fysiskt liv eller inte. De äter frukost, går på toaletten, går till jobb, betalar räkningar, torkar snoriga barn, är förkylda, missar möten, tar ett glas vin, vaknar surmulna på morgonen, får en ”brytning” när de är ur fas och sitter i bilkö…

Tro inte för en sekund att de inte har världsliga behov. Absolut – de har jobbat med sig själva och sin ”skit”, de har arbetat med värdefulla verktyg i terapi och på annat sätt. Meditation är ett nyckelord för alla. Men de är fullt mänskliga även om de samtliga kunde eller kan se sin gudomlighet.

Det som skiljer ovan nämnda från andra är tre saker – tre steg som du också kan göra här och nu om du vill! Om du tror att du inte kan, så kan du förstås inte. Om du tror att det är möjligt så kan du;

1. Bli medveten om vem du egentligen är – det vill säga, du är Källan, Gud – manifesterad som din själ. Hel och komplett som gör en resa i en fysisk form – din kropp. Så du är gudomlig, du är i denna världen men inte av denna världen.

2. Gör anspråk på denna energi, sanningen om vem du (och alla andra) är. Förkroppsliga den genom ditt hjärta och upplev känslan av din storhet.

3. Agera i den känslan i ditt fysiska liv. Du är endast här för att vakna upp och vara sant hjälpsam, att agera utifrån kärlek (inte rädsla). Var den förändring du vill se i världen.

Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.