7 positiva affirmationer att säga till dig själv – varje dag

Du är den viktigaste personen i ditt liv. Så tänk på vad du säger och hur du behandlar dig själv, varje dag. Så fort vi gör något litet misstag så dömer vi lätt oss själva. Tänk vilken skillnad det blir om du pratar till dig själv på ett mer positivt sätt. Använd dig av dessa affirmationer och du kommer få en bättre vardag!

Text: Linda Nellfors
Foto: Shutterstock

7 stärkande affirmationer:

 

1. Jag älskar mig själv för den jag är

Nästa gång du ser dig själv i spegeln, stanna upp, titta in i dina ögon och säg ”Jag älskar dig”. Säg till dig själv att du älskar dina brister för att de gör dig till den du är. När du accepterar dig själv och älskar dig för den du är så öppnar du ditt hjärta och kan lättare ta emot kärlek från andra. Allting startar hos dig!

2. Jag tror på mina drömmar

Tro på dig själv! Tro på att allt är möjligt och att du kan få allt du vill. Att säga till sig själv att tro på sina drömmar gör att man blir mer självsäker. Och ingen kan ta ifrån dig din framgång och lyckan över att du lever det liv du drömmer om. Lita på universum och våga tro på att dina drömmar kan bli sanna!

3. Jag gör mitt bästa varje dag

Det spelar ingen roll om det du ska göra idag är någonting stort eller litet, om du gör ditt bästa varje dag så skapar du det liv som du vill leva. Om du påminner dig själv om att du gör ditt bästa så kommer du även lära dig av dina misstag. Har du haft en dålig dag idag? Acceptera det som hänt och inse att du har växt lite även idag.

4. Det bästa har inte hänt än

Våga tro på att morgondagen kommer vara bättre än idag. Genom att tro på att morgondagen kommer ge dig bättre förutsättningar skapar du ett liv som är mer positivt.

5. Jag bestämmer över min egen lycka

Ingen kan komma och göra dig till en mer positiv och lycklig person, utan det är du själv som är ansvarig för din lycka. Du kommer bara bli besviken om du letar efter lyckan någonstans utanför dig själv. Ta ansvaret över dina känslor och gör det varje dag.

6. Jag är 100 procent ansvarig för mitt liv

Precis som att du bestämmer över din lycka så måste du även ta ansvar för dina handlingar. När du börjar klaga över ditt liv eller människorna runt omkring dig så skadar du bara dig själv. Du är den som skapar din verklighet och ingen annan än du är ansvarig för ditt liv som du lever. Du, dina tankar och dina handlingar skapar din vardag.

7. Jag är tacksam för varje dag

Acceptera varje dag som den är. Du har inte kraften att styra över allt som händer men du kan ändra din attityd. Var tacksam över varje liten bra sak som dagen gav dig. Var tacksam över du fick den här dagen, att du vaknade upp och har fått göra saker du älskar!


Källa: Lifehack

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.