Meditation: Hur man talar med sin själ

Marie-Louise Hahn har bakgrund som psykiatrisjuksköterska och har utforskat sina mediala förmågor tillsammans med sin man Robert Hahn. Här delar Marie-Louise med sig av en meditation om hur man talar med sin själ.

Text: Helena Berggren
Foto: Shutterstock

● Ett enkelt sätt att lyssna på själens behov är genom stilla meditation. Den bästa tidpunkten för detta är på morgonen, gärna tidigt innan den övriga familjen vaknat. Man sätter sig ned bekvämt och tänder ett ljus. Syftet med detta är att skapa en inre dialog med sig själv. Det är inte så svårt som många tror. 

● Fokusera på området runt naveln genom att böja huvudet och titta nedåt mot den med stängda ögon! Detta är en symbolhandling för att gå tillbaka till oss själva som foster. Vi går tillbaka till den tid när vi som unga själar kom ner till jorden, fulla med önskningar och förväntningar inför vårt nya liv. Vi försöker skapa en inre bild av känslan av att vara nyfödd. I den situationen bör vi också tänka oss att vi tas emot av vänliga leende människor med varma händer. 

● Gå in i känslan av att vara riktigt önskvärd, gå in i känslan av att människor vill dig väl, gå in i känslan av att hela din framtid ligger för dina fötter och att du har alla möjligheter i det här livet. 

● Tänk dig också att bakom välvilliga människor finns andekrafter som lovar att följa dig och inte släppa taget om dig, vad som än händer! Tänk dig in i denna totala situation av trygghet. Försök uppleva att allt är gott, varmt och kärleksfullt. 

● I denna känsla av total trygghet kan man rådfråga sin egen själ om dess behov. Man kan få svaret som en känsla, en längtan, en plats eller en uttrycksform av kreativt skapande. Man kan alltså få upp tankemässiga nycklar som leder en rätt. Själen är inte tyst. Den är levande och verklig inom oss och har ett behov av kommunikation. Den vill tala om känslor och behov. Den vill gråta ut sin sorg och den vill få oss att släppa skuld och tvång. 

Läs en intervjun med Marie-Louise och hennes man Robert i Nära nr 2, 2016! 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.