Själ eller ande? Benny Rosenqvist förklarar skillnaden

Ibland slänger vi oss med termerna ande och själ. Men vad är egentligen skillnaden? Mediet Benny Rosenqvist reder ut begreppen!

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Som levande människor har vi alla en själ. Själen samlar och har med sig kunskap från tidigare liv. Själen vet till exempel vilka människor vi ska möta, vilka vi har karma med och hur många barn vi kommer att få.

Via auran strålar själen ut och är en kommunikationskanal för vårt själsliv. Alla som har sett en orb på ett foto vet att själen är ungefär lika stor som en fotboll. Ibland kan man se ett ansikte i en orb, det är själens ansikte.

Man brukar säga att själen väger cirka 21 gram. Det är vetenskapligt bevisat att människan väger 21 gram mindre när den är död än när den levde. Ingen kan förklara vart de här 21 grammen tar vägen.

Den mest mirakulösa kärleken sker när två själar möts, två själsfränder. Som man hör på ordet är det alltså själens vän. Ett möte med en själsfrände är ett möte på gudomlig nivå. När två personer ser varandra i ögonen så vet de att de har en själslig kontakt och hör ihop, för ögonen är själens spegel. När man tittar in i ögonen på en annan människa kan man förnimma den personens själ.

Unga och gamla själar

Själen sitter i magen, det är därifrån vi får det intuitiva, vi får en själslig känsla att det här är rätt eller fel. Den själsliga intuitionen är säkrare än din vanliga intuition.

Alla har en själ, men det är inte alla som har kontakt med den. En del människor är bara huvud, det är som att de går omkring utan en kropp med känslor. Ofta är de kalla och empatistörda. De behöver intellektualisera sina känslor.

Via meditation och genom att lyssna på sin intuition kan man föra ner känslorna i magen och få lättare att lyssna på sin själ. Lita på den själsliga rösten och det själen uttrycker.

Själen har tillgång till all kunskap

Själen är vis och vi bär den med oss liv efter liv. En gammal själ bär mycket kunskap från tidigare liv. En ung själ har inte den kontakten med själen, så att den kan vara street smart.

Själen vet när det är dags att lämna kroppen. Det är därför en del gamla människor döstädar. En del unga vet redan, själsligen, att de inte ska leva så länge och lever därför fortare.

Så en dag är det dags för själen att lämna kroppen. Kanske ligger vi i en sjuksäng och kan få kontakt med andar, de som ska möta oss vid ljuset. Man kan känna att man inte är redo, men själen vet när det är dags. Själen vet att den ska möta det vita, kärleksfulla ljuset som är gudomligt. Den längtar hem.

Vad är en ande?

Från stunden själen lämnar kroppen, templet, blir den en ande. Själen blir då friare i sin kunskapsenergi. Den bär på allt det som vi har gjort under vårt jordeliv. Då sker också en förhandling med din guide och du får tillgång till kunskap från alla dina tidigare liv. Där och då börjar du jobba med ditt kommande liv.

Precis när själen lämnat kroppen, vill den ner till de vi älskar, våra käraste, släktingar och barn och berätta hur bra det är på Andra sidan. Därefter tar det ett tag, ungefär ett halvår, innan energin kan manifesteras. Anden kan därefter resa mellan världarna och titta till flera personer på jorden samtidigt.

Då får människan sin själ

När vi sedan ska återfödas igen så är inte själen fast i mammans mage förrän efter 3-4 månader. Därefter är den fast i kroppen. Barnet bär då inte bara sin faktiska ålder, exempelvis 4 månader i mammas mage, utan också sin själsliga ålder. Den bär med sig den andliga och intellektuella kunskapen.

Och på nytt är vi ingen ande utan en själ igen! Ditt nya liv har börjat!

Heala din själ

Du kan heala din själ. Det gör jag ibland när jag är ledsen eller känner mig vilsen. För själen kan både känna ångest och oro. Den kommunicerar något som vi inte vågar lyfta fram eller något som vi inte vågar möta. Den berättar vår innersta känsla just nu.

Gör så här:

  • Sätt vänster hand mot magen, mot solar plexus.
  • Ta några djupa andetag.
  • Känn hur värme och ljus strålar från din hand och lugnar själen.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.