Skapa heliga önskeknyten!

Vakna upp och känn urkraften, visdomen och helandet i ritualer och ceremonier! Nu är det tid att samlas i cirklar och med örter, oljor och kristaller manifestera eller släppa taget om något i ditt liv.

Text: Annika Panotzki
Foto: Sofie Wiberg, Oh La Moon

Varför ceremonier och ritualer?

När vi lär oss hur vi kan leva med ritualer och ceremonier i vår vardag kan vi bli skapare av vår egen verklighet. Vi lägger inte längre kraften utanför oss själva. Inte heller söker vi svar hos andra.

I världen, där allt är energi, är vi som stora master av kraft. Våra trossatser, beteendemönster, sår och karma sänder ut information som i sin tur projicerar upp en ”film” som vi kan kalla livet. Livet är en resa där vi har möjlighet att lära, läka och hämta hem vår kraft.

Istället för att leva ut en del lärdomar genom vår fysiska verklighet, kan vi istället jobba med energin i lärdomen i en ceremoni eller ritual. Med vår intention styr vi energin och jobbar symboliskt med olika verktyg som de fyra elementen, månen/solen, tarotkort, blomstermandalor, örtknyten och mycket mer. Olika traditioner har olika sätt att manifestera detta på.

Följ din intuition och skapa den ceremoni som känns rätt för dig!

Moder Jords magi med örter, oljor och kristaller

För att stärka dina ritualer, ceremonier och din inre hälsa kan du jobba med magin som finns i plantriket. Alla växter har sin ”medicin” och specifika energi. Här är några örter/oljor och kristaller som du kan börja med. Följ sedan din egen intuition och välj de växter som du dras till i naturen. Lita på din inre magi!

Örter och essentiella oljor:

Ros – För kärlek, romantik och lycka.

Kamomill – Ger frid, kärlek och förverkligar drömmar.

Lavendel – Skänker lugn, glädje och kärlek.

Jasmin – Attraherar kärlekskraft.

Gråbo (Mugwort) – Stärker magin och dina magiska förmågor.

Fläderbär – Starkt beskyddande.

Rosmarin – Renar, ger positivitet och lycka.

Salvia – Renar från tung och negativ energi.

Pepparmynta – Renar och är upplyftande.

Kanel – Ger framgång, pengar och överflöd.

Kristaller:

Bergkristall – Upplyftande och lyfter medvetandet.

Rosenkvarts – Stärker hjärtat och ger kärlek.

Ametist – Lugnar, balanserar och öppnar upp för ett högre medvetande.

Citrin – Ger glädje, passion och kreativitet.

Hos Oh La Moon hittar du olika produkter och Wish Bags du kan använda i dina ritualer!

Så gör du ett eget önskeknyte:

1.Välj ut de örter, blomblad, oljor och mindre kristaller som du vill ha i ditt knyte, de som känns rätt för din intention.

2.Öppna upp ett ”heligt rum” och kalla in dina guider.

3.Tänd ett ljus och sitt en stund för att komma i kontakt med den inre känslan i vad du vill kalla in eller släppa taget om.

4.Skriv ner din intention på en lapp.

5.Ta en liten tygpåse och för varje sak som du lägger i din påse blåser du in din intention. Droppa sist ner dina essentiella oljor.

6.Lägg i din lapp med intentionen.

7.Om din intention är något du vill attrahera kan du ha ditt önskeknyte under din kudde under nymånen eller placera den på ditt altare. Vill du släppa taget om något kan du under fullmånen göra en eldceremoni och ge ditt önskeknyte till elden.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.