Chatt med Benny Rosenqvist 20 juni 2019

Här hittar du alla frågor och svar från chatten med Benny Rosenqvist den 20 juni.

Benny

Den vackraste tiden är här, när naturen slår ut sin vackraste skrud. Naturen ger oss kraft. Vi är en del av naturen när vi inser att vi är det så kanske vi är mer rädd om den, och deltar i den med respekt, att ta bort det som inte gör den vacker. När jag var liten så fick vi ha städdagar också, kampanjen hette "Håll Sverige rent". Det är dags igen, att vi håller oss rena i vårt inre och är kärleksfulla mot oss själva, för då är vi rädda om naturen. Moder jord är en kraftkälla för oss alla. Moder jord klarar allt och reparerar alltid sig. Men, vi som bor här på planeten, vi människor, djur, som vi också själva är, hur mycket ska vi tåla? Kärleken till varandra och till moder jord räddar allt, för vi måste alla ta vårt ansvar. Naturen är en gåva. Naturen är det vackraste vi har. Vi lever i en fantastisk värld. Njut. Var i nuet. Framtiden är det vi gör av nuet. Glad midsommar! Glöm inte att lägga sju män under huvudkudden så ni kan drömma om en vacker blomma.

Kram Benny

 

 

 

Marie

Hej Finns det kärlek för mig ? Mvh Marie

 

Benny

Kära Marie!

Han är runt hörnet. Det är så nära för dig att träffa någon, den här blonda, mellanblonda, vikingen som har den snygga bröstkorgen och lite för långa armar. Svårt att köpa skjorta kanske. Detta är en god, snäll man som du kommer älska mycket. Han är väldigt generös med sig själv och lugn som en filbunke. Det gäller bara att tro på kärleken, så kommer den in i vårt liv.

Kram Benny

 

 

 

Saknar

Längtar ihjäl mig efter honom vi båda förstår varandra och oftast behöver vi inte sätta ord, vi förstår ändå... När väljer han att vara "ego" och välja oss

 

Benny

Kära Saknar!

Längtan kan vara förfärlig men kan också utveckla för att man ska vara rädd om kärleken när man väl får den. Ego betyder jag och det borde alla ha mer av, ett eget jag, för då sätter man gränser och kan älska mer. Vet jag vem jag är så vet jag och levererar för den andra mitt värde och det bör du lära dig också. Du är värd att bli älskad av den här mannen, ego.

Kram Benny

 

 

 

Vivvi

Är Gammal nu och har förlorattvå livskamrater har jag någon chans att träffa någon ny man på ålderns höst?Kram Aurora

 

Benny

Kära Vivvi!

Kärleken tar aldrig slut, och där finns inte någonting som säger att det är din sista, utan det kan man alltid hoppas att 'detta är den sista', men, någonstans finns kärlek så länge man vågar tro på att den finns. Den har ingen ålder. Min farmor förlovade sig när hon var 85 på nytt. Alla blev så snopna, jag blev jätteglad. Du kommer finna en ny kärlek och bli tokförälskad. Det tillståndet kommer få dig att känna dig 20 år yngre och se så ut också. Vi föryngras när någon älskar oss och vi blir sedda. Det finns ingenting så vackert som kärleken.

Kram Benny

 

 

 

Längtar

Bästa Benny, Vill så gärna ha en hund. När kan det komma in en i mitt liv?

 

Benny

Kära Längtar!

Klart det kommer in en hund i ditt liv! Inom några månader, och den väljer ju dig, för den längtar redan efter dig att gosa med. Lycka till!

Kram Benny

 

 

 

Mette

Det stör mig att min x-man aldrig kommer på våra barns fester då jag är där. Har svårt att gå vidare, har fastnat i nät gammalt. Kan han aldrig acceptera att det tog slut. Tankarna snurrar...

 

Benny

Kära Mette!

Ditt ex vill inte acceptera över huvud taget att det är slut. Han är manligt fåfäng och känner sig sårad av dig, att du inte vill ha honom. Han vill att det ska vara han som inte vill ha dig. Detta är ganska löjligt, men vi är ju där vi är för att utvecklas, så han behöver detta för sin utveckling och du behöver ju inte gå in i det på det sättet att du gör det så känslomässigt. För, du har kommit så mycket längre och du är så färdig med honom. Bara det är fantastiskt, dit du är och befinner dig. Bra jobbat.

Kram Benny

 

 

 

Saba

Hej Benny! Jag undrar om jag och David blir ett riktigt par snart. Jag har väntat på honom nästan i 2 år,hur påverkar det min ekonomi som blev försämrad p g a honom? Tack på förhand.

 

Benny

Kära Saba!

Jag tror och vet att ni snart kommer att bli ett par, men det handlar inte bara om David och din ekonomi utan det handlar om hur du ställer dig till dina egna pengar. Jag tror ju på flödet när det gäller pengar, hur man tänker och förhåller sig till dem. Tror man inte att man kan hantera dem så kan man inte hantera dem, och tror man att man kan och är i flödet så kommer de till en. Universum är som en enda stor bank, och pengar är som sagt bara siffror och energi, så det gäller bara att vara tydlig med hur mycket man behöver och hålla fast vid det.

Kram Benny

 

 

 

Bodil

Hej Benny. Är jag på rätt väg i livet med mannen som känns som min själsfrände? Tack på förhand.

 

Benny

Kära Bodil!

Du är på rätt väg. Han är din själsfrände. Men låt det ta tid, ni har ju ett helt liv framför er! Skynda långsamt är mitt råd. Ta det step by step och lär känna varandra. Även om det är rätt så behöver man inte skynda så mycket.

Kram Benny

 

 

 

EMS

Hej Benny, jag har 2 barn boende hos mig varav pojken blev diagnostiserad med schizofreni och dottern är utbränd. Ser du något som helst ljus i slutet av tunneln? Jag är av äldre modell så även barnen;) Kram

 

Benny

Kära EMS!

Jag tror din son kommer att bli omdiagnostiserad. Han har någon diagnos men inte så allvarligt som schizofreni utan har varit i någon form av psykos. Din dotter, som är utbränd, har redan börjat jobba med sina tecken och känslor, energier m.m. och kommer aldrig bli utbränd igen. Även äldre modeller som mammor är bra att ha.

Kram Benny

 

 

 

Kerstin

Hej Benny! Mitt liv blev så tungt sedan min man dog för 3 år sedan. Ser du ngn ljusning framöver? Kram

 

Benny

Kära Kerstin!

Klart det blir tungt när någon man älskar går bort. Ibland förstår jag inte hur människor kan överleva. Det gör man ju om man utvecklas i mörkret och så kommer någon som ser en. Det kommer du göra, få en särbo som du kommer älska och bli älskad av. Han har normal längd, men är nästan skofixerad för han dansar väldigt mycket. Då gäller det att ha sköna skor. Men han motionsdansar och har världens bästa kondition. Han flåsar inte när han går upp för trappan, så han ger ett smärt intryck. För att vara man har han ett väldigt vackert hem, med ärvda och moderna möbler, med en tjock kinesisk matta som är mörkblå.

Kram Benny

 

 

 

Panik

Hej! Kommer jag att få vänta länge på nytt jobb?? paniken växer.

 

Benny

Kära Panik!

Heter du det? Jag skojar bara. Men jag förstår hur viktigt det är med ett jobb, för det är en identitetsgrej, och det handlar också om att leva bra om pengar, även om vi får lära oss att pengar inte har ett värde så är det något som får livet att flöda och som skapar frihet. Du kommer få ett jobb där du kommer jobba i en grupp med människor. Du kommer få ett gruppledarjobb, alltså ledare/chefsjobb, du kommer få en arbetsgivare som kommer vara väldigt stolt över dig och se din kapacitet och styrka. Lycka till!

Kram Benny

 

 

 

Drömmaren

Hej Benny,kan du se om och hur jag blir av med mina blockeringar och trauman så att jag äntligen är FRI igen?Känns som att jag är instängd i en bur och dörren är öppen men jag vet inte hur jag tar mig ur.

 

Benny

Kära Drömmaren!

Man måste satsa på sina drömmar, för det är då man lever när man får igenom dem. Du kommer att flytta till Kanada, du kommer träffa en kärlek där och du kommer utveckla din fantastiska musikalitet och få ihop hela din spännvidd med kunskap underliggande. Du kommer både göra texter och musik, framföra och jobba med olika stilinriktningar när det gäller musiken. Du är på rätt väg. Lycka till!

Kram Benny

 

 

 

Mamma Mia

Hej. Är så orolig för yngsta (32 år) dotterns hälsa hon har stor övervikt och fetma sedan ca 9 år tillbaka. Kommer hon att kunna gå ner i vikt och få ett innehållsrikt och roligt liv??

 

Benny

Kära Mamma Mia!

Detta är psykologiskt, hennes fetma, så det är ett skydd. Hon behöver bearbeta sina rädslor av att ha människor nära sig. Hon kommer må mycket bättre och gå ner inom en 2-årsperiod, rasa i vikt och finna sin inre glädje igen. För detta är en fantastisk tjej med ett enormt djup och enorm livspositivitet. Ni kommer också få en bättre relation.

Kram Benny

 

 

 

Malin f

Käre Benny! Är orolig för min äldste dotter och hennes sätt. Kommer hon bli lycklig? Kram

 

Benny

Kära Malin!

Hon är oerhört splittrad. Vilsen mer, kanske man ska säga, där hon på något sätt känner sig identitetslös. Detta kommer ändra sig. Hon kommer bli den starkaste, bästa, både chef och mamma. För det är bra om hon får bestämma. Din dotter har enormt många begåvningar och en stor personlighet, men hon tror inte på sig själv. Hon är ju oerhört missnöjd med det mesta alltid. Ändå har du gett henne så mycket du kunnat, så det är något hon har med sig från tidigare liv. Men, hon kommer bara bli bättre och bättre och må bättre och bättre.

Kram Benny

 

 

 

Mormor/farmor

Hej! Tre barn men inga barnbarn än? längtar så.

 

Benny

Kära mormor/farmor!

Jag ser många barnbarn till slut, men det verkar som att de väntar och väntar alla tre, men de kommer få 7 stycken, en drös efter varandra, snabbt på en gång!

Kram Benny

 

 

 

Rebecca

Hej Benny, jag undrar om den mannen jag lever med idag är min själsfrände?

 

Benny

Kära Rebecca!

Den mannen du lever med är din själsfrände, och ni kommer utveckla en kärlek som kommer bli större och större. Men, jag förstår inte att man frågar om sin själsfrände för man känner att man inte kan gå och att det är så rätt. Sen har vi alltid prövningar med alla vi träffar. För, en själsfrände utmanar en i de sidorna man behöver jobba med. Man stannar kvar i alla fall.

Kram Benny

 

 

 

Johan K

Hej BennyHar gått en helgkurs hos Elisabeth Edborg och nu en cirkel hos Andreas Österlund, Men, det vill sig inte riktigt, för jag kommer inte ner i meditation, kan du se om jag har någon blockering eller nått som stör?Med vänlig hälsningJohan Kahl

 

Benny

Kära Johan K!

När man inte kommer ner i meditationen så är det kontroll och att man tänker för mycket. Sen vill du för mycket. Du har varit hos två väldigt duktiga läromästare och jag känner att du har en förmåga, att den kommer att utvecklas step by step de närmaste två åren. Låt det ta sin tid, för plötsligt så har du hittat känslan, förmågan och det stora inom dig som gör att du kommer kunna hjälpa många människor.

Kram Benny

 

 

 

Corinne

Varför behövde min 2 veckors son lämna jordelivet? Hur har han det?

 

Benny

Kära Corinne!

Mitt hjärta blöder för dig. Detta är det värsta och svåraste att svara på. Men, ibland känner de att de har kommit fel. Med din son var det timingen att födas just nu. Men, du kommer bli gravid igen, och du kommer få en son. Det är han som kommer tillbaka. Så med kärlek till dig så önskar jag dig healing för ditt hjärta och själ.

Kram Benny

 

 

 

Yvonne

Är 62 och vill gå i pension om ett år. Kommer jag klara det ekonomiskt och socialt

 

Benny

Kära Yvonne!

Ekonomiskt klarar du dig men socialt kommer det vara lite svårare, men du kommer söka dig till någon form av organisation där man hjälper andra människor. Där kommer du träffa vänner som du kommer umgås privat med.

Kram Benny

 

 

 

Picasso

Kommer jag att hitta någon ny kärlek?

 

Benny

Kära Picasso!

Klart du kommer att göra! Den är på väg, men det krävs mod att älska någon. Man måste öppna sitt hjärta och man måste signalera 'vill' och 'vågar inte', fram o tillbaka, hela tiden. Du måste få tillbaka tilliten till att bli älskad. För älska är du jättebra på.

Kram Benny

 

 

 

Johan

Hej Benny, kan du känna varför jag inte kommer ner i meditation, har jag någon blockering som stör?

 

Benny

Kära Johan!

Det handlar om ditt kontrollbehov och att det inte är någon som stör, utan det är dina tankar som stör. Det gäller någonstans att släppa allt och bara ge sig hän, så skapar du inte de här blockeringarna. Du kommer att komma djupt in i meditationen snart när du lär dig att släppa tankar och kontroll.

Kram Benny

 

 

 

Trött på konflikter.

Vår granne bråkar om vår enskilda väg. De talar illa om min man med andra grannar. Kommer det att lösa sig.

 

Benny

Kära Trött på konflikter!

Det är jag också, trött på att människor inte kan respektera varandra och kommunicera som vuxna människor. Hemskt också när folk talar illa om varandra bakom ryggen, men det säger mer om dem än vad det gör om er. Det är inte lönt att göra någonting emot dessa människor utan bättre att man inväntar det som sker och att saker kommer att falla på plats. Ni kommer sluta bråka om den här vägen som är er enskilda väg, där ni dessutom har varit väldigt generösa mot andra, som ibland har missbrukat er snällhet.

Kram Benny

 

 

 

Morsan

Hej Orolig för min son. Kommer han att skiljas eller kommer de att lösa sina problem?

 

Benny

Kära Morsan!

Det här är komplicerat, det känns som de inte vill skiljas, men de har svårt för att mötas. Kommunikationen är att nästan strida hela tiden, så de söndrar sin relation och om de vill lyckas med att läka den måste de få professionell hjälp för att få verktygen att bråka på ett bättre sätt samt att lyssna på varandra.

Kram Benny

 

 

 

Jossan

En kväll när jag bodde hemma och stod i mitt rum, kändes det som att någon blåste mig i örat? Var det verkligen någon som gjorde det och såfall vem?

 

Benny

Kära Jossan!

Detta är en kvinnlig släkting på pappas sida som var förhållandevis lång för att vara kvinna, det var hon som blåste dig örat. Det är fantastiskt när man får sådana tecken från andevärlden.

Kram Benny

 

 

 

Karin

Hej Benny. Kommer min operation bli av och gå bra?

 

Benny

Kära Karin!

Det är klart att din operation blir av och kommer gå bra. Den kommer gå mer än bra. Så trevligt för dig att du ska bli bra och att du har en bra läkning, det behöver du inte tvivla på.

Kram Benny

 

 

 

Lisbeth

Lisbeth. Är så trött efter stroken jag fick undrar när och om jag blir piggare? Hoppas verkligen på svar har skrivit till er i flera år

 

Benny

Kära Lisbeth!

Det här tar tid, men du kommer och är verkligen inne i en läkning. Redan nu är du piggare än vad du har varit när du fick stroken. Så ge inte upp. Du kommer bli ditt gamla jag igen.

Kram Benny

 

 

 

John

Hej! Min man skulle flytta bilen utanför vårt hus. När han kom utanför dörren klickade det till i bilen och alla fyra fönsterna åkte ner på en gång alldeles av sig själva. Han blev väldigt konfunderad över händelsen. Detta har aldrig hänt, ska inte kunna hända och ändå hände det. Hade vi besök och i så fall av vem och vad betydde händelsen? Tacksam om du kan förklara

 

Benny

Kära John!

Ibland så skämtar vår guide till det, för att visa att de finns. För din man har varit väldigt tveksam till andevärlden. Men, nu vet han att någonting finns och existerar när alla rutorna åker ner. Händelsen betyder inget mer än att han skulle vara mer uppmärksam på att han egentligen har en medialitet också. Han kommer få fler sådana här upplevelser. Han är medial också.

Kram Benny

 

 

 

Tommy

Hej. Har varit hos dig för 2år sedan . Men tyvärr har mitt liv inte blivit bättre. Ser du i framtiden om min fru och jag ska få det bättre ekonomiskt ,hitta bättre billigare boende, vet snart inte vad jag ska bli av. Snälla se om du kan hjälpa mig

 

Benny

Kära Tommy!

Man kan inte spå tid, när saker ska ske, men det jag sa kommer att hända. Mycket händer från det att du varit hos mig inom en treårsperiod. Alltså kommer mycket falla på plats nästa år. Som jag sa kommer ni få det bättre, hitta en ny bostad, något större, men billigare, med en jättebra värd. Ni kommer känna att livet mer är på gång igen. Glöm inte bort att tala om hur mycket ni älskar varandra.

Kram Benny

 

 

 

Lars

Hej tredje försöket kommer min ekonomi att bli bättre

 

Benny

Kära Lars!

Absolut! Inte i år, men nästa år när det har gått någon månad så kommer det öppnas nya dörrar för dig så du kommer känna dig nöjd med din ekonomi.

Kram Benny

 

 

 

The Tiger

Är det någon idee att satsa på den man jag träffat de senaste månaderna, känns som han inte är ärlig??

 

Benny

Kära The Tiger!

Du är inte färdig med honom, men du kommer att bli mer varse om att han inte är ärlig mot sig själv, så det känns som att han kan göra dig besviken. Men, du är inte färdig ännu, du kommer sen känna en längtan att konfrontera honom och då får du svaren om vad som är rätt och fel.

Kram Benny

 

 

 

Susanna

Hej Benny! Hur får jag tecken från andra sidan av min syster? Väntat i 10 år på tecken.. Kram .

 

 

Benny

Kära Susanna!

Ibland tar det väldigt lång tid innan man får tecken. Jag hade en släkting som tog 15 år som jag älskade väldigt mycket innan hon kom och gav mig tecken. De kommer när de vill. Och, din syster kommer att komma till dig, först via drömmar och sen kommer hon komma genom att du ser henne direkt framför dig. Svimma inte då! Säg då tack och välkommen.

Kram Benny

 

 

 

Lovisa

Hej Benny! Hör inombords ordet kanalisering ...varför och vad ska jag gör då?

 

 

Benny

Kära Lovisa!

Kanalisering är en kommunikation från guider, andar och änglar. Det är att man får budskap om någon annan eller om en själv, som är direkt via kronchakrat in i dig. Det känns både som en tanke och som någon pratar till dig via dina tankar. Men, det är en gåva att ha den här förmågan att kanalisera.

Kram Benny

 

 

 

Kerstin

Hej Benny, kan du se om jag kommer bli med barn? Eller om det kanske är för sent? ( är snart 47 år) Det är inte hela världen om det är.. men skulle så gärna vilja höra din åsikt. Tack. Kram från Kerstin

 

Benny

Kära Kerstin!

Jag ser att du kan bli gravid men inte på naturlig väg. Rent kroppsligt är du i övrigt frisk, och du kommer få en frisk flicka.

Kram Benny

 

 

 

Anne

Vart beror på min huvudvärk på..

 

Benny

Kära Anne!

Kotor som ligger fel i nacken. Två stycken möter varandra och skapar en spänning som blir till huvudvärk. Även nerver kommer i kläm. Du kommer träffa en underbar kiropraktor. Hon är mycket duktig på att lösa sådana här saker.

Kram Benny

 

 

 

Saga

Älskar mitt yngsta barnbarn mig fortfarande

 

Benny

Kära Saga!

Ja, ja, jaaa! Det klart! Men, det har varit mycket med henne själv så hon har inte hunnit med att vara så social. Men, du kommer få tecken från henne hur mycket hon tycker om dig, snart. Lycka till med er kärlek och vänskap!

Kram Benny

 

 

 

Petra

Hei Hvordan er forholdet mellom min sønn og hans far?

 

Benny

Kära Petra!

Kallar du det för förhållande? De når inte fram till varandra. Ingen av dem vill mötas. Men, de kommer att få en bättre relation inom en 2-3 år. Hans far bör egentligen ta initiativet, för han är äldst. Lycka till!

Kram Benny

 

 

 

Daisy

Kära Benny Jag ger inte upp hoppet om att få svar, Jag är en kvinna på 72 år änka sedan länge men hoppas på att träffa en man som kan bli min vän, ensamheten känns så tung. hoppas på svar-

 

Benny

Kära Daisy!

Du har missat alla tillfällen, så där står inga på rad längre. Jag skojar! Klart det gör! Där står en snart i dörröppningen som springer in i din famn. Den här långa mannen, smala, du får nog se till att han äter upp sig lite, han är inte så bra på att laga mat till sig själv. Omtänksam, pedantisk om inte annat, duktig på att tvätta, städa, vackra ögon har han dessutom och något buskiga ögonbryn, men klippta. Han har en frisör som fixar till dem. Sen har han en ganska spetsig näsa, men det passar hans ansikte för han är ganska långsmal i ansiktet också. Synliga ådror på händerna och armarna. Sjuksköterskans dröm när hon ska ta blodprov.

Kram Benny

 

 

 

Fattig

Hej! Kommer jag att få en inkomst igen och leva ett någorlunda bra liv??

 

Benny

Kära Fattig!

Absolut kommer du det. Arbetsmässigt så kommer du börja jobba på nytt jobb där du gör karriär där du får bättre och bättre lön. Känslomässigt jobbar du med dig själv, så du kommer må bättre i ditt känsloliv, också. Det är också en rikedom. Plus, du kommer få en ny vän som berikar ditt liv. Gud vad rik du ska bli!

Kram Benny

 

 

 

Charlotte

Kommer vi att få höra hjärtslag den 5/7? Och är barnet friskt. Kommer vi förlorar det denna gången med?

 

Benny

Kära Charlotte!

Barnet kommer att vara friskt och ni kommer inte att förlora det den här gången. Grattis till bebisen som ska lukta så gott. Glöm inte lukta på den i knävecken, det är en speciell doft där hos alla bebisar. Er lycka är min lycka!

Kram Benny

 

 

 

Healing åt folket

Hej Benny!Har mött flera män som varit dåliga för mig, finns det någon fin kärleksfull man som väntar på mig?

 

Benny

Kära Healing åt folket!

Kärleken är som ett pussel. De vi träffar bygger det i olika färger, beroende på om det är bra eller dåligt blir det olika känslor, kunskap som till slut bildar en insikt om vad man behöver. Ditt pussel är färdigt nu, det är en bit kvar, och det är den mannen du ska få som kommer få dig att känna dig komplett. Så snart är det dags för ringbyte, så du blir ringmärkt! Glöm nu inte att lägga sju blommor under kudden så du kan få drömma om honom innan. Lycka till med din nya kärlek!

Kram Benny

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.