Stänga ner mot andevärlden: Så skyddar du dig mot oönskade energier

Negativa energier kan ställa till det med både sömnen och humöret. Att inte få vara ifred för andevärlden plågar många och då gäller det att veta hur man söker skydd eller stänger ner. Och kom ihåg att andebesök är på dina villkor – du bestämmer om de ska få hälsa på!

Text: Madeleine Walles
Foto: Getty Images, TT

Till alla som är väldigt öppna för andevärlden kommer här tips på hur man kan stänga ner medialt och skydda sig mot tunga energier. Enklast är att stänga sina chakran genom en meditation.

LÄS ÄVEN: Rena ditt hem: 5 sätt att bjuda in positiva energier

Vanligtvis öppnar man först upp för att komma i kontakt med andevärlden, och stänger sedan ner när man är färdig. Men det går utmärkt att bara stänga ner om man tar in mycket energier, från andevärlden, sina vägledare eller människor omkring en.

Skydda din energi

Ett bra sätt att slippa påverkas när du har icke önskvärda besök från andevärlden, är att sätta upp ett skydd. Det kan ske på olika sätt:

 • Tänk dig att du har en hatt eller en mössa på huvudet. En huvudbonad som skyddar ditt kronchakra från att ta in de oönskade energierna.
 • Föreställ dig att du blåst upp en jättestor såpbubbla, så stor att du kan kliva in i den. Inne i bubblan är du trygg, för hit in når inga ovälkomna energier.
 • Prova att tänka att du drar in din aura närmare kroppen. På så sätt drar du din energi närmare dig och förhindrar att den tar in allt utanför dig själv.
 • Säg till på skarpen om du har andar hemma som stör dig, för det är alltid du som bestämmer. Säg att du vill vara ifred och att de ska ge sig i väg. Var tydlig!

LÄS ÄVEN: Chakrabad: Justera obalanser i kroppen och läk din själ

Stäng dina 7 chakran

chakran-stanga-ner.jpgMed en chakrameditation kan du stänga ner din kontakt med andevärlden.

 1. Gör dig redo för meditation. Sätt dig bekvämt till rätta och andas lugnt med djupa andetag. Slut ögonen och känn stillheten.
 2. Tänk dig nu att dina sju chakran är som lotusblommor, i chakranas färger. Börja med ditt rotchakra och färgen röd. Tänk dig att den öppna röda blomman nu sakta sluter sig, kronblad för kronblad.
 3. Nästa chakra är navelchakrat, det är orange. Nu ska den orange blomman sluta sina vackra kronblad.
 4. Gå vidare till solar plexus, tänk dig nu en gul lotusblomma. Var medveten om att den stänger sig, blad för blad.
 5. Nu går du till hjärtchakrat och väljer om du vill se en grön eller en rosa blomma. Båda symboliserar hjärtchakrat. Låt blomman du väljer sluta sig blad för blad.
 6. Sedan går du vidare till halschakrat och färgen blå. Din blåa lotusblomma sluter sina kronblad ett efter ett.
 7. Nu är du uppe vid tredje ögat och denna lotusblomma har färgen indigo. Låt den stängas ner blad för blad.
 8. Ditt sjunde chakra, kronchakra uppe på hjässan, ska du inte stänga helt. Det är kommunikationscentra till universum och din guide.
 9. Fortsätt att andas lugnt och förmedla till ditt inre att du nu är stängd. När du åter öppnar ögonen känner du dig lugn och trygg.

LÄS ÄVEN: Chakrabalansering med kristaller & pendel: Så gör du

5 stenar som skyddar din energi

Även kristaller hjälper oss. Här kommer tips på 5 stenar som kan skydda dig mot negativ energi. Mörka stenar brukar funka bäst!

Pyrit – en sten för beskydd. Bär den på dig när du är på farligt uppdrag
eller när du är omgiven av negativ energi.

Pyrit-1080.jpg

Rökkvarts – sägs kunna skydda mot all form av negativ energi. Har egenskapen att lösa upp och omvandla negativ, stagnerad energi som stannat i hemmet till exempel efter gräl.

Rokkvarts.jpg

Svart turmalin – en av de mest effektiva stenarna för att omvandla negativ energi.

Svart-turmalin.jpg

Snöflingeobsidian – renar och ger balans mellan kropp, själ och sinne. Kan hjälpa till att hålla fokus i stressfyllda situationer genom att absorbera negativ energi som uppstår.

Snoflingeobsidian.jpg

Jet/gagat – är mycket helande och skyddar mot ohälsa, negativa energier, våld och skrämmande tankar.

Gagat.jpg

LÄS ÄVEN: Mediet Benny: "Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan"

Läkning efter tunga energier

 • Ett bra sätt att balansera sig, och läka, efter att ha varit utsatt för jobbiga energier är att vistas i naturen. Krama ett träd, prova ett skogsbad. Det är ett bra sätt att rensa själ, hjärta och dina tankar. Naturen läker oss och fyller på med god energi.
 • Meditation hjälper dig alltid att finna balans och att bli jordad.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.