Anden i mitt liv visar vägen

Näras krönikör Per Ola Thornell har tänkt på betydelsen i de ord som ordet ande förekommer i. Har du själv noterat något särskilt ord där ande ingår?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Att ta anden, ta tag i anden, i meningen ge liv åt anden eller själen. Visst är det vackert!? Eller ett ord som medvetande, med-vet-ande. Att veta med anden. Att vara med anden, att anden vet. 

Att vara andlig är att vara lik anden. Att vara andefattig är att inte ha tillgång till sin ande, sin själ. Andlighet, and-lig-het, där värmen, ljuset och kärleken ger värme och hetta till det som liknas vid anden.

För mig är ande och själ samma sak. När jag är själv så är jag med min själ(v). När jag är med min själ så inser jag att jag inte har en själ. Jag ÄR en själ som har en kropp. När jag sätter mig ner, sluter mina ögon och är med mig själv och följer mina andetag så är jag anden. 

Anden i mitt liv som visar mig vägen.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.