Anna Strandlind: Hitta din egen framgång!

Vem är det som bestämmer vad som är möjligt eller inte? Är det människor i din omgivning? Eller är det du själv? Läs Annas kloka råd för att nå framgång och bli lycklig!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag är övertygad om att alla vi människor har en drivkraft inom oss, en vilja att röra oss framåt. Men på grund av olika händelser i livet och av olika anledningar är det lättare att ibland välja fel riktning. Det tror jag grundar sig i att vi kanske inte lagt ner tillräckligt med tid och kraft på att ta reda på vad vi egentligen vill. Om vi inte vet vad vi vill, hur ska vi då kunna röra oss i rätt riktning?

Det är ett stort värde i att veta vad man har för drömmar, även om vi kanske ändrar oss på vägen. För om vi kan hitta det där inre drivet, då blir vi också lyckligare och livet blir mer meningsfullt.

Att drömma och tro på sin dröm kan vara en drivkraft men det gäller att hitta det som leder till handling, annars är det svårt att nå något resultat. Jag vet en del människor som bara kör på och gör saker och ting fast de inte vill, år efter år, och att de anser att det inte finns något alternativ. Men har du tänkt på hur mycket kraft och energi det tar att gå åt fel håll och inte lyssna på sig själv? Sedan undrar vi varför det gick som det gick.

Detta har vi nog alla gjort någon gång i livet, eller hur? Det är faktiskt många som inte vet vad de vill, det är inte ovanligt. Du kanske befinner dig där nu, eller har varit i den situationen förut. Att känna sig vilsen är inte konstigt, men då kan det vara viktigt att sätta upp ett litet mål för att komma igång och ändra energin till det bättre. Jag läste att vi har tio gånger större chans att lyckas och må gott om vi har en klar målsättning, även om den ändras på vägen.

I ett utdrag ur boken ”Alice i Underlandet” blev det klart för mig vad detta innebär, jag tror det stod så här: ”Vilken väg ska jag ta härifrån? Svar: ”Det beror på vart du är på väg och vart du vill gå!” Svar: ”Jag bryr mig inte om så mycket om det!” Svar: ”Då spelar det ju inte roll vilken väg du tar!”

Framgång för mig är att vara lycklig och må bra. Många förknippar framgång enbart med pengar. Men vad spelar det för roll om en person har en massa pengar om han eller hon inte är lycklig? Pengar kan absolut vara en del, men inte allt.

”Om någon säger till dig att det är omöjligt att nå, så är det omöjligt för den personen – inte för dig!” Glöm inte det! Sätt upp mål och hitta din drivkraft och tänk på att otydliga mål ger otydliga resultat. Att vara lycklig är att vara framgångsrik. Lyssna på din dröm och din lycka!

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.